Naomi Osaka, a treia jucătoare a lumii, este prima finalistă la Australian Open 2021! Nipona s-a impus în semifinala disputată în compania idolului ei, Serena Williams, scor 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 16 minute de joc. Campioană în 2019 la Melbourne, Osaka are acum șansa de a câștiga al patrulea titlu de Grand Slam al carierei. De partea cealaltă, Serena rămâne cu 23 de titluri majore, dar și cu dezamăgirea uriașă de a nu fi luptat pentru marele ei obiectiv: egalarea recordului deținut de Margaret Court (australianca deține 24 de titluri de Grand Slam).
https://i.eurosport.com/2021/02/09/2989473.jpg
Osaka a început lent meciul, a făcut o mulțime de greșeli neforțate în primele game-uri ale partidei, iar Serena Williams avea deja 2-0. Totuși, americanca și-a pierdut concentrarea la scurt timp, iar nipona și-a ridicat treptat nivelul de joc, dar nu la maxim. Osaka a dominat apoi partida și a preluat inițiativa.
Tenis
Iga Swiatek, depășită doar de Serena Williams într-un top select! Armele secrete ale polonezei
04/11/2022 LA 12:43

#Favoriții Australian Open 2021 | Rezumatul semifinalei dintre Naomi Osaka și Serena Williams

Australian Open 2021 | Serena Williams a izbucnit în plâns și a plecat din conferința de presă

Serena Williams a părăsit terenul după eliminarea suferită în semifinale luându-și mai mult timp salutând fanii din tribune. Americanca a făcut un gest catalogat de internauți enigmatic, prin care și-ar fi luat rămas bun. La conferința de presă, aceasta a fost printre primele întrebări adresate. Americanca și-a păstrat calmul inițial și a spus că "nu ar spune nimănui dacă ar decide să se retragă", dar la următoarea întrebare a izbucnit în lacrimi și a părăsit rapid conferința de presă.

Se retrage Serena Williams? Americanca, gest "enigmatic" după eliminarea suferită în semifinale

"Am lovit bine tot turneul, chiar și azi în primele game-uri m-am descurcat bine, zic eu. Și apoi am avut o mulțime de șanse, dar am făcut mult prea multe greșeli. Dacă m-aș retrage nu aș anunța pe nimeni. Nu știu ce să vă mai răspund, sunt terminată", a spus Serena Williams înainte să izbucnească în plâns și să plece din conferința de presă.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Tenis
Simona Halep, ironizată de soțul Serenei Williams în scandalul de dopaj! Cum a râs de româncă
21/10/2022 LA 18:25
Tenis
Serena Williams, despre motivele pentru care a decis să se retragă: "Trebuia doar să mă opresc"
28/09/2022 LA 11:02