Garbine Muguruza a avut prima șansă în duelul din optimile de finală cu Naomi Osaka, la Australian Open. În primul set, dar și în startul decisivului, spaniola a dictat ritmul, în fața unei adversare care a atacat mult, dar cu procentaj 50-50 de reușită. Osaka a încheiat meciul cu 36 de greșeli neforțate, însă reacția sa sub presiune, la mingile de meci înfruntate pe lansare, la 3-5 în decisiv, a demonstrat, din nou, cât de puternic mental este nipona.
https://i.eurosport.com/2021/02/09/2989473.jpg
Osaka a surprins, din nou, la interviul de pe teren, când a declarat: "N-am prea știut la ce să mă aștept, pentru că u mai jucasem cu ea, mă așteptam doar să fie greu. Și a fost chiar mai greu decât mă așteptam, acum sunt puțin cam obosită. Simt că astăzi, la început, am fost un pic intimidată de ea, pentru că arătase un nivel foarte bun înaintea acestui meci", a mărturisit Osaka.
Roland Garros
Pliskova, ironie "pe față" pentru Osaka, după ce nipona a zis că nu e motivată să joace la Wimbledon
26/05/2022 LA 10:19

Australian Open: Naomi Osaka, în sferturi, după o super-revenire

"A fost stresant, pentru că știam că trebuie să fac eu ceva când se ivește o șansă. De aceea, au fost multe greșeli neforțate din partea mea, azi. Aveam nevoie să joc lung azi și cred că am făcut-o, pentru că altfel ea m-ar fi taxat imediat pentru orice minge scurtă", a mai spus Osaka.
Naomi Osaka o va înfrunta în sferturi pe Su-Wei Hsieh, 71 WTA, pe care a învins-o de patru ori în cinci meciuri. Asiatica de 35 de ani a obținut unica sa victorie în fața lui Naomi la Miami, în 2019.
Roland Garros
Naomi Osaka nu știe dacă merge la Wimbledon, după eliminarea în turul 1 la Roland Garros: "E haos"
23/05/2022 LA 13:20
Roland Garros
Amanda Anisimova, victorie muncită cu Naomi Osaka! Japoneza, OUT în primul tur de la Roland Garros
23/05/2022 LA 10:48