Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Australian Open: Sorana Cîrstea, eliminată de Marketa Vondrousova, în turul al treilea

Cezara Paraschiv

Actualizat 12/02/2021 la 04:28 GMT+2

Sorana Cîrstea s-a oprit în turul al treilea la Australian Open, învinsă de cehoaica Marketa Vondrousova, la capătul unei evoluții presărate cu număr prea mare de greșeli.

Sorana Cîrstea

Credit imagine: Eurosport

Sorana Cîrstea părăsește turneul de la Australian Open în turul al treilea, învinsă de a 19-a favorită a tabloului, Marketa Vondrousova, după o oră și 25 de minute de joc. Românca nu a reușit să repete evoluția inspirată din partida cu Petra Kvitova, terminând meciul cu număr dublu de greșeli neforțate față de lovituri câștigătoare (38-19). Vondrousova a rupt echilibrul duelului după al treilea game al partidei, speculând fragilitatea reverului Soranei. Cîrstea a avut șansele ei, a atacat, însă cu procentaj de reușită redus: 11 din 28 atacuri la fileu per total în partidă și o singură minge de break convertită, nereușind să ducă până la capăt revenirea din setul secund, când a egalat de la 2-4. De partea cealaltă, Vondrousova își trece în cont prima prezență în săptămâna a doua la Australian Open.
Australian Open - UNIBET
Game, set, meci Marketa Vondrousova: 6-2, 6-4. Sportiva din Cehia se impune pe serviciu, după ce Sorana a avut în rachetă mingea de 5-5, smash-ul său ratând de puțin tușa.
4-5 Vondrousova obține break-ul după un game de 10 minute. Într-un game extrem de echilibrat, cehoaica iese din nou învingătoare, după ce Sorana Cîrstea a greșit din nou de la fileu, a ratat trei mingi de game și a ratat dreapta în lung de linie când a înfruntat a doua minge de break.
4-4. Acum este momentul Soranei: recuperează break-ul. Cîrstea începe cu două retururi bune, un pumn strâns, apoi își oferă minge de break la capătul unui schimb lung, de 18 lovituri, Vondrousova cedând în cele din urmă sub presiune, cu dublă greșeală.
2-4. Jucătoarea noastră începe promițător, însă Vondrousova revine de la 0-30, la o oră de la startul partide: un pic de ghinion la o minge trimisă cu rama de Sorana, o nouă scurtă trimisă fără a puncta de româncă și un nou game în care Marketa a lăsat un pic nivelul să scadă, fără a fi pedepsită.
2-3. Sorana Cîrstea rămâne în plasa adversarei, după un game mai solid pe serviciu. Constanța în reușite este capitolul la care românca suferă.
1-3. Vondrousova se distanțează pe tabelă și în setul al doilea: reușește primul as în partidă, apoi pedepsește cu un lob precis o scurtă telefonată a româncei.
1-2. Vondrousova câștigă devreme pe lansarea româncei în setul secund. A 19-a favorită domină în aceste momente, punctează în momente importante - cum este lungul de linie câștigător care vine exact cât să pună capac peste speranțelor româncei în cursa de urmărire a re-break-ului, la 40-30. Cîrstea menține tactica agresivă în game-ul de serviciu, atacând la fileu punct după punct, însă ratează la finalizare și cedează break, după ce a ajuns la 21 de greșeli neforțate.
Restart și, din nou, 1-0 pentru Sorana, după un game salvat la mare luptă. Sorana revine de la 15-40, luându-și o frumoasă revanșă cu un reverul în lung de linie, însă defensiva Vondrousovei este atât de bună în aceste momente. Cîrstea ajunge în șpagat în colțul de forehand, oferindu-i o a treia șansă cehoaicei. Atacă însă în continuare, arătând determinare exact așa cum ți-ai dori și salvează game-ul, asigurându-și conducerea în start de set doi.

Vondrousova ia primul set în duelul cu Sorana Cîrstea, în duelul pentru optimi la Australian Open

2-6. Vondrousova a câștigat primul set, adjudecându-și al cincilea game consecutiv. Sorana Cîrstea își procură minge de break, reușind să răspundă bine la scurta adversarei și să teleghideze o minge pe tușă, însă reușitele rămân izolate. Marketa revine parcă prea ușor și încheie un set în care, per total, a jucat îngrijit, cu doar cinci greșeli neforțate, Sorana Cîrstea având de trei ori mai multe. Românca își oferă timp de respiro cu o pauză de vestiare prin care speră să își găsească echilibrul.
2-5. Vondrousova obține al doilea break și se desprinde pe tabelă. Sorana a rămas blocată într-o zonă în care loviturile nu o ascultă.
2-4. Vondrousova îi lasă o portiță deschisă româncei începând tura pe lansare cu dublă greșeală, apoi o a doua din același careu. Cîrstea nu reușește să profite însă, având probleme pe rever - lucru sesizat clar de adversară și speculat.
2-3. Vondrousova reușește primul break al meciului. Sportiva din Cehia s-a încălzit mai rapid și prinde ritmul la retur. Voleul drive funcționează în primă fază pentru Sorana, care se încurajează pentru prima dată vocal cu un 'haide!' apăsat, însă la minge de break aceeași execuție cu reverul își ratează ținta.
2-2. Sorana trimite un passing câștigător în acest al doilea game la retur, un mesaj de avertizare important către adversară, însă Vondrousova se impune tot la 15.
2-1. Cîrstea și Vondrousova arată solid la serviciu în acest start de meci. Câte un punct smuls de fiecare la retur, per game, este regula până la prima pauză a meciului.
Începutul este foarte bun pentru Sorana: un game pe serviciu pe care și-l adjudecă ferm, cu un singur punct cedat, servind bine cu primul și răspunzând după un forehand câștigător al Marketei cu urcare rapidă la fileu pentru a duce scorul la 1-0.
Sorana Cîrstea și Marketa Vondrousova și-au ocupat pozițiile pe Margaret Court Arena. Sportiva din Cehia a câștigat tragerea la sorți și alege să o lase pe româncă să servească prima, sperând că așa poate intra mai bine în partidă.

Cursa Soranei Cîrstea pentru calificarea în optimile Australian Open

După ce a gestionat cu maturitate și răbdare jocul agresiv al uneia dintre cele mai valoroase jucătoare din generația sa, Cîrstea va trebui să găsească acumrăspunsul pentru tenisul variat al mai tinerei Marketa Vondrousova, o specialistă a scurtelor și a contra-atacului. Cehoaica și-a egalat deja cel mai bun rezultat al carierei la Australian Open și va fi în premieră adversara Soranei.
Cîrstea încearcă să acceadă pentru a treia oară în săptămâna a doua la un Grand Slam, după Roland Garros 2009 (sferturi) și Australian Open 2017 (optimi). În ultimii doi ani, cele mai bune rezultate ale sportivei din Târgoviște au venit chiat pe hard (trei prezențe în turul trei, la Australian Open 2020, US Open 2019 și 2020).
  • 455 de victorii are Sorana Cîrstea în circuit, după succesul în fața Petrei Kvitova

Ce adversară ar putea întâlni în optimile Australian Open

Pe secțiunea de tablou pe care se află Sorana Cîrstea și Marketa Vondrousova se vor mai lupta pentru un loc în semifinale două jucătoare mature, cu experiență vastă la dublu: Su-Wei Hsieh și Sarra Errani.
Hsieh, numărul unu mondial în proba de dublu, vine după o victorie mare în fața Biancăi Andreescu. La 35 de ani, ea ocupă în prezent locul 71 la simplu, iar de-a lungul anilor a ajuns de două ori în optimi la Australian Open.
De partea cealaltă, Errani este un fost lider mondial în proba de dublu, în prezent pe locul 134 WTA la simplu – motiv pentru care și-a început parcursul în calificări. Italianca în vârstă de 33 de ani a trecut în turul secund de legendara Venus Williams și este singura jucătoare de pe această secțiune de tablou care a mai disputat un sfert de finală la Australian Open.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo