Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Auger-Aliassime, moral de fier, după eșecul dramatic cu Medvedev la AO! Ce a declarat canadianul

Nicu Savin

Publicat 26/01/2022 la 22:34 GMT+2

Felix Auger-Aliassime a fost la un pas de o calificare în semifinalele Australian Open, dar canadianul a fost învins dramatic de Daniil Mdvedev după ce a avut 2-0 la seturi și chiar o minge de meci. Un astfel de eșec este greu de digerat, însă Auger-Aliassime a dat dovadă de tărie de caracter, declarând la final că încearcă să ia doar lucrurile pozitive de la acest turneu.

Félix Auger-Aliassime et Daniil Medvedev après leur énorme duel en quart de l'Open d'Australie

Credit imagine: Getty Images

Felix Auger-Aliassime și Daniil Medvedev au oferit meciul anului în ultimul sfert de finală de la Australian Open. Partida a fost una plină de suspans și a durat aproape 5 ore. Canadianul a condus cu 2-0 la seturi și părea în deplin control, dar numărul doi mondial și-a demonstrat statutul de mare favorit la cucerirea trofeului și a revenit incredibil.
Rusul a câștigat setul 3 la tie-break, iar în setul 4 Auger-Aliassime a avut chiar o minge de meci, dar Medvedev a trecut și peste acel hop. Partida a fost pe muchie de cuțit până la final, dar în cele din urmă jucătorul mai experiemtat s-a impus în decisiv și va juca pentru un loc în finală contra lui Stefanos Tsitsipas.
În mod normal, o astfel de înfrângere pentru un jucător tânăr precum Auger-Aliassime poate lăsa urme adânci din punct de vedere moral, dar canadianul a dat dovadă de o maturitate demnă de un adevărat campion.
"Din păcate nu am putut câștiga, dar a fost un meci bun. Am arătat lucruri bune. Voi pleca din Australia cu capul sus și voi merge la turneele din restul sezonului știind că pot juca bine împotriva celor mai buni jucători din lume.", a spus Auger-Aliassime la conferința de presă.
Cariera de până acum a lui Auger-Aliassime nu denotă neapărat o tărie de caracter ieșită din comun. Deși are doar 21 de ani, canadianul a jucat 8 finale ATP, dar le-a pierdut pe toate. În plus, eșecul de azi nu e primul pentru el la un Grand Slam după ce a condus cu 2-0 la seturi, fiind eliminat și în 2021 de la Australian Open în aceeași manieră de un alt jucător rus, Aslan Karatsev.
Citește și:

Auger-Aliassime, lăudat de Medvedev după meci

La inerviul acordat imediat după partidă, Daniil Medvedev a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Auger-Aliassime, despre care a spus că a jucat incredibil, în special în primele două seturi. Rusul a menționat că nici el nu-și explică cum a putut reveni în acest meci memorabil.
"Nu am idee cum am revenit. Vorbind despre mingea de meci (n.r. a lui Auger-Aliassime), am servit bine. Dacă eram pe serviciul doi, nu știu ce s-ar fi întâmplat. În general vin cu multe haine la mine, în cazul în care e nevoie să mă schimb. Acum geanta este goală. Cam așa a fost meciul.
Nu am jucat cel mai bun tenis al meu, Felix juca incredibil, servea extraordinar, era peste tot, nu știam ce să fac. S-ar putea ca oamenilor să nu le placă ce spun acum, dar m-am întrebat ce ar face Nole în această situație. M-am gândit la acest lucru pentru că este unul dintre cei mai mari campioni, la fel și Rafa, și Roger. Au câștigat multe meciuri de genul acesta.
M-am gândit că trebuie să îl fac să muncească, dacă vrea câștige. Trebuie să se lupte până la ultimul punct, chiar dacă este 5-0, 40-0 pentru el, o să încerc să îl obosesc pentru următorul meci. Și a mers, am reușit să cresc nivelul meciului, în timpul tiebreak-ului. A fost amuzant atunci când au închis acoperișul, am simțit că ceva se schimbă în bine în jocul meu", a spus Daniil Medvedev.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol