Un sondaj exclusiv pentru publicațiile The-Sun Herald și Sunday Age arată că 71% dintre australieni spun că numărul 1 mondial nu ar trebui să rămână la Antipozi, pentru a juca în primul turneu de Grand Slam al anului, care va debuta luni.
Doar 14% dintre respondenți își doresc ca jucătorul sârb să concureze la Melbourne și să obțină șansa de a face istorie, câștigând al 21-lea titlu de Grand Slam și să despășească astfel recordul pe care îl deține alături de Rafael Nadal și Roger Federer. Alți 15 la sută spun că nu le pasă dacă el rămâne sau pleacă.
Sondajul realizat de compania de cercetare Resolve Strategic dezvăluie sprijinul popular pentru decizia guvernului federal de vineri, de a anula viza sârbului pentru a doua oară, după ce un tribunal i-a dat o decizie favorabilă lui Djokovic, săptămâna trecută.
Australian Open
"E incomparabil! Reușește lucruri pe care alții nu le pot face!" Wawrinka, impresionat de Nadal
17/02/2022 LA 10:46
Prim-ministrul Scott Morrison a declarat în acest caz că trebuie aplicate regulile de sănătate, iar rezultatele sondajului arată un sprijin majoritar puternic pentru poziţia guvernului în rândul alegătorilor.
"Australienii au făcut multe sacrificii în timpul acestei pandemii și se așteaptă pe bună dreptate ca rezultatul acestor sacrificii să fie protejat", a spus oficialul australian, după decizia de vineri.

Novak Djokovic nu i-a convins pe australieni că ar trebui lăsat să joace la Melbourne fără vaccin

Chestionați pe parcursul mai multor zile de dezbatere națională, 78% dintre alegătorii Coaliției din Australia au spus că starul sârb nu ar trebui să primească dreptul să joace în turneul de Grand Slam, 75% dintre alegătorii laburiști au spus același lucru, la fel și 64% dintre alegătorii neangajați.
Pentru ca Nole să plece acasă a fost o idee susținută de 71% dintre respondenții din Victoria, 69% dintre respondenții din NSW și 70% dintre cei din Queensland.
Resolve Strategic a chestionat online 1607 persoane în perioada 11-15 ianuarie, producând rezultate cu o marjă de eroare de 2,4% pentru constatările naționale. În momentul în care australienii au participat la sodaj, lor li s-a prezentat ceva de genul:
"Novak Djokovic, jucătorul internațional de tenis, a primit recent o scutire medicală din partea a două comisii de evaluare pentru a călători în Australia fără a fi vaccinat, pentru a juca la turneul Australiam Open. Acest lucru a fost respins de Poliția de Frontieră, care a făcut obiectul unui recurs la instanță și a unei decizii a ministrului imigrărilor." Apoi, întrebarea adresată lor a fost: "Credeți că lui Novak Djokovic ar trebui să i se permită să rămână în Australia pentru a juca tenis atunci chiar dacă nu u este vaccinat sau nu?"
Djokovic a rămas din nou fără viză, vineri, după ce ministrul integrării, Alex Hawke, a decis să i-o ridice pentru a doua oară. Avocaţii sârbului se aşteptau la o asemenea măsură şi au pregătit din timp documentaţia necesară pentru o nouă contestaţie. Azi au avut loc audieri, în care s-au discutat în mare parte chestiuni administrative, în perspectiva procesului propriu-zis de duminică.
Avocaţii sârbului au obţinut un mare beneficiu, anunţă presa australiană, cazul urmând să fie analizat duminică de un complet de judecată, nu doar de judecătorul Kelly (care i-a şi dat câştig de cauză numărului unu mondial acum 6 zile). Acest lucru reprezintă un atu important pentru Nole, în contextul în care decizia finală nu va mai putea fi atacată de autorităţi, ca în cazul în care verdictul era dat de un singur judecător. Cu alte cuvinte, dacă va fi găsit nevinovat, Djokovic va juca 100% la Australian Open, guvernanţii având "mâinile legate".
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Australian Open
"Mai câștiga Rafa Australian Open dacă juca Novak Djokovic?" Răspunsul sincer al lui Toni Nadal
03/02/2022 LA 20:10
Australian Open
Reacția lui Nadal după mesajul emoționant transmis de Federer: "Avem o relație uimitoare"
03/02/2022 LA 08:11