Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Berrettini, despre ce i se întâmplă lui Djokovic înainte de Australian Open: "Înțeleg de ce reacționează așa"

Bianca Dumitru

Publicat 06/01/2022 la 16:23 GMT+2

Novak Djokovic nu va participa cel mai probabil anul acesta la Australian Open, după ce australienii i-au cerut să plece de urgență de la Antipozi din cauza unei probleme cu viza. Matteo Berrettini a comentat situația liderului ATP, spunând că înțelege reacția australienilor.

Matteo Berrettini

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic, care a primit marți o derogare medicală pentru a participa la primul turneu de Grand Slam al anului, a fost blocat miercuri pe aeroportul din Melbourne din cauza unei probleme cu viza. Potrivit presei australiene, jucătorul care a câștigat de 9 ori turneul Australian Open și care a luat marți avionul în direcția Melbourne după ce a anunțat obținerea acestei derogări, nu ar fi completat formularul corect pentru tipul de viză pe care l-a cerut.
Astăzi, Matteo Berrettini a comentat cele întâmplate. Italianul de pe locul 7 ATP a spus că, deși îi pare rău pentru Djokovic, înțelege reacția australienilor, mai ales în condițiile în care în țară, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 72.000 de cazuri de Covid-19.
"Am toată compasiunea pentru Novak Djokovic, asta e sigur. Nimeni nu vrea să fie în această situație. Dar, pe de altă parte, înțeleg de ce opinia publică din Australia reacționează astfel. Melbourne a trecut prin cea mai lungă carantină din lume, așa că îi înțeleg. Este o situație foarte dificil de comentat. Tot ce pot să vă spun este că eu sunt vaccinat, sunt aici și o să vedem ce se va întâmpla mai departe", a declarat Berrettini, care se află la Sydney, unde participă la turneul ATP Cup.
Citește și:

SAM GROTH ÎȘI CONTINUĂ TIRADA CONTRA LUI DJOKOVIC

Sam Groth s-a erijat încă de ieri într-un aspru contestatar al sârbului și continuă pe aceeași linie. Fostul jucător australian nu înțelege cum țara sa a ajuns într-o situație atât de ingrată când lucrurile erau simple, din punctul lui de vedere: fiind nevaccinat, Djokovic nu avea ce să caute în Australia.
"Nici nu ar trebui să discutăm dacă merită sau nu deportat, problema e ce caută în Australia. Cum Dumnezeului i s-a permis să ajungă în acest punct. E o imagine teribilă pentru Australia, cauzată de faptul că Tennis Australia a pus în această poziție Guvernul Federal", și-a început Groth discursul.
Există informații, neconfirmate încă, despre faptul că Djokovic ar fi vrut să trișeze. Concret, la adăpostul faptului că știa că dosarul său va fi anonim, fără nume, Djokovic ar fi susținut că a făcut Covid-19 în ultimele 6 luni. Cum nimeni nu a bănuit că ar fi ceva suspect, neputând să se raporteze la un nume, a primit dispensa. Odată sosit în Australia, numărul 1 mondial nu s-ar mai fi putut ascunde în spatele unui nume necunoscut. I s-au solicitat documente suplimentare pentru a demonstra că a avut coronavirus în ultima jumătate de an și nu le-a putut furniza. Acestea sunt însă doar supoziții ale presei de la Antipozi, un comunicat exact lipsind, ceea ce produce frustrare.
"Cine i-a oferit lui Djokovic pontul că ar exista o 'portiță' de scăpare? Nimeni nu își asumă responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat, toți arată cu degetul spre ceilalți. E o tăcere apăsătoare și asta te înfurie", a mai spus Groth.
Evident, faptul că Djokovic, cel mai mare jucător de tenis din lume, a fost atât de mult ținut în aeroport, a creat un val de nemulțumiri, tatăl său cerând chiar ca lumea să iasă în stradă pentru "simbolul lumii libere", așa cum l-a numit pe Nole. Groth susține că nu cade în capcana empatiei pentru Djokovic și e de părere că absența lui de la Australian Open e un lucru excelent.
"Aud că jucătorii din circuit îl privesc cu mai multă simpatie în lumina ultimelor evenimente. Să fiu sincer, eu cred că absența lui va face mai mult bine pentru Australian Open. E adevărat, e unul dintre cei mai mari jucători din istorie, dar nu ar fi fost bine primit, sunt sigur că australienii nu o să îi simtă lipsa. Eu nu îl privesc cu simpatie după ce a pățit, pentru că a procedat greșit. A încercat să găsească o portiță și a fost prins", a mai spus fostul jucător, posesor al unuia dintre cele mai tari servicii din istorie.
Australian Open se desfășoară în perioada 17 - 30 ianuarie și va avea acoperire totală pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo