Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce sumă uriașă de bani ar putea pierde Novak Djokovic dacă nu va juca la Australian Open 2022

Bianca Dumitru

Publicat 07/01/2022 la 07:21 GMT+2

Novak Djokovic nu va participa cel mai probabil anul acesta la Australian Open, după ce australienii i-au cerut să plece de urgență de la Antipozi din cauza unei probleme cu viza. Liderul ATP va pierde, în aceste condiții, o sumă importantă de bani.

Novak Djokovic wurde an die Einreise nach Australien verweigert

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic, care a primit marți o derogare medicală pentru a participa la primul turneu de Grand Slam al anului, a fost blocat miercuri pe aeroportul din Melbourne din cauza unei probleme cu viza. Potrivit presei australiene, jucătorul care a câștigat de 9 ori turneul Australian Open și care a luat marți avionul în direcția Melbourne după ce a anunțat obținerea acestei derogări, nu ar fi completat formularul corect pentru tipul de viză pe care l-a cerut.
Liderul ATP a contestat joi în justiție decizia autorităților australiene de a-i anula viza și de a-l expulza din țară, o decizie care s-a transformat într-un incident diplomatic. Sârbul va rămâne în Australia cel puțin până luni, atunci când va fi luată o decizie privind apelul avocaților săi.
În cazul în care nu va fi lăsat să joace la Australian Open 2022, Novak Djokovic va rata șansa de a câștiga o sumă importantă de bani. Turneul este dotat cu cele mai mari premii din istorie, în total acestea însumând peste 47,5 milioane de euro, cu 4,5% mai mult decât în 2021.
Câștigătorul Grand Slam-ului, care ar fi putut fi Djokovic, principalul favorit al tabloului masculin, ar urma să primească circa 2,8 milioane de euro, sumă la care s-ar adăuga și venituri de la sponsori și pentru drepturile de imagine.
Liderul ATP a câștigat, de-a lungul carierei, doar din tenis, aproape 137 de milioane de euro, depășindu-i pe Rafael Nadal și Roger Federer și fiind liderul clasamentului tenismenilor cu cele mai mari încasări din turnee.
Citește și:

CUM ARATĂ COTELE LA AUSTRALIAN OPEN 2022 DUPĂ CE DJOKOVIC A FOST "INTERZIS"

În condițiile în care Djokovic nu este lăsat să joace la Australian Open, bookmakerii merg pe mâna lui Daniil Medvedev, finalistul ediției trecute. Rusul a cucerit la US Open în 2021 primul său titlu de Grand Slam, iar bookmaker-ii sunt convinși că rusul poate repeta succesul, motiv pentru care a devenit acum principalul favorit, cu o cotă de 2.50.
Pe locul secund în topul favoriților de la Australian Open 2022 este Alexander Zverev, cu o cotă de 3.00, iar podiumul este completat de Rafael Nadal, care are o cotă de 10.
Cum arată cotele la Australian Open 2022:
  • Medvedev 2.50
  • Zverev 3.00
  • Nadal 10.00
  • Tsitsipas 12.00
  • Sinner 15.00
  • Rublev 18.00
  • Shapovalov 25.00
  • Alcaraz 25.00
  • Berrettini 40.00
  • Auger-Aliassime 40.00
  • Korda 40.00
  • Norrie 40.00
Australian Open se desfășoară în perioada 17 - 30 ianuarie și va avea acoperire totală pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo