Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Ceea ce s-a întâmplat în Australia nu are voie să se repete!" Conflictul lui Djokovic, analizat de Tim Henman

Bianca Dumitru

Publicat 14/01/2022 la 21:43 GMT+2

Novak Djokovic a creat poate cea mai mare controversă din istoria tenisului prin prezența sa în Australia. Sârbul are șanse mici să mai joace la Australian Open după ce viza i-a fost din nou anulată. Tim Henman este de părere că ceea ce s-a întâmplat în ultima săptămână nu are voie să se mai repete.

Novak Djokovic of Serbia is seen during a practice session ahead of the 2022 Australian Open at Melbourne Park

Credit imagine: Getty Images

Alex Hawke, ministrul imigrării din Australia, a anulat viza lui Novak Djokovic, argumentând că este în interesul public să facă asta. În teorie, această decizie duce la expulzarea lui Djokovic și, deci, la pierderea dreptului de a-și apăra titlul la Australian Open.
Hotărârea poate fi atacată, însă este limpede că ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni nu vor avea un impact foarte bun asupra sportivului. Tim Henman a spus că scandalul nu-l pune într-o lumină bună pe liderul ATP, care ar putea avea probleme în turneu din cauza lipsei de antrenamente. Expertul Eurosport a punctat și că evenimentele de acest gen ar trebui evitate.
"Acum, cu viza fiindu-i anulată pentru a doua oară, nu cred că lucrurile arată bine pentru el. Dacă ne gândim la ce s-a întâmplat în ultimele zile, nu cred că evenimentele îi pun într-o lumină bună nici pe organizatorii competițiilor de tenis din Australia, nici pe cei din guvern și nici pe Djokovic. Când te duci la un turneu de Grand Slam, vrei să se vorbească despre ceea ce faci pe teren, nu despre vaccinuri și vize.
Participarea lui la Melbourne este sub semnul întrebării, trebuie să așteptăm să vedem ce se va întâmpla. E limpede că nu îl ajută faptul că nu s-a putut antrena în primele zile petrecute în Australia, ar putea ieși din formă.
În altă ordine de idei, cred că e important ca oamenii să fie clari, fiecare țară are acum regulile sale privind călătoriile în aceste vremuri și nu trebuie lăsate chestiuni care ar putea fi speculate. Ceea ce s-a întâmplat în Australia nu are voie să se repete", a declarat Tim Henman.
Citește și:

Cine sunt favoriții Australian Open 2022

Fostul tenismen a vorbit și despre favoriții de la primul turneu de Grand Slam al anului. Tim Henman este de părere că Rafael Nadal va fi greu de învins, dar nu crede că va cuceri trofeul.
"Cred că pentru trofeu se vor bate Medvedev, care a câștigat la New York primul titlu de Grand Slam și are un moral foarte bun, și Zverev, care a jucat foarte bine la finalul anului trecut. Sunt sigur că vor încerca să facă o figură frumoasă la Australian Open.
Și Rafael Nadal ar putea să câștige, având avantajul experienței și al intensității de joc, dar sunt câțiva sportivi pe care i-aș pune înaintea lui pe lista favoriților", a spus expertul Eurosport, care consideră că în competiția feminină se va impune Ashleigh Barty, liderul WTA, va fi foarte greu de învins ținând cont de faptul că joacă în fața propriilor suporteri.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo