Numele lui Novak Djokovic este pe buzele tuturor din cauza controversei create în Australia. Alex Hawke, ministrul imigrării din Australia, i-a anulat viza liderului ATP, argumentând că este în interesul public să facă asta. În teorie, această decizie duce la expulzarea lui Djokovic și, deci, la pierderea dreptului de a-și apăra titlul la Australian Open.
Alize Lim a declarat în exclusivitate pentru Eurosport.ro că, din punctul său de vedere, situația ar fi putut fi gestionată mult mai bine, dar a spus că Djokovic este un om căruia îi place controversa, astfel că va fi interesant de văzut ce se va întâmpla după acest scandal.
"Cred că situația ar fi putut să fie gestionată mai bine de ambele părți. Dacă Novak Djokovic a avut Covid-19, ar fi trebuit să facă lucrurile un pic diferit, într-un mod mai profesionist, pentru că pare că a gestionat totul amatoricesc.
Tenis
Sârbii, în extaz după ultima veste despre Novak Djokovic! Ce au descoperit jurnaliștii de la Belgrad
ACUM 11 MINUTE
E trist că lumea se concentrează acum asupra acestei situații și nu asupra marelui campion care este Djokovic și a tot ceea ce a realizat. Dar lui îi place controversa, așa că mi se pare interesant de urmărit cum va reveni după acest scandal.
Și australienii ar fi putut trata altfel lucrurile pentru că organizatorii turneului le-au spus ceva sportivilor, apoi guvernanții le-au transmis altceva, iar asta i-a pus pe jucători într-o situație inconfortabilă. Totul s-ar fi putut rezolva într-o manieră mai sofisticată", a declarat Alize Lim, în exclusivitate pentru Eurosport.ro.
Lim a punctat și că speră ca Djokovic să fie lăsat să concureze, dorindu-și să vadă dacă sârbul ar putea trece peste ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni și ar putea câștiga primul trofeu de Grand Slam din acest an.
"În mod normal l-aș susține pe Rafael Nadal, dar într-un fel, ținând cont de tot ce i s-a întâmplat lui Djokovic, sportiv pe care nu l-am susținut niciodată, cred că ar fi o poveste atât de frumoasă dacă și-ar găsi puterea după scandalul ăsta, dacă ar putea juca și ar câștiga, ar deveni un erou și l-aș admira foarte mult dacă ar reuși asta", a adăugat experta Eurosport.
PÂNĂ UNDE AJUNGE NOVAK DJOKOVIC LA AUSTRALIAN OPEN 2022 DACĂ VA JUCA?
Citește și:

"CEEA CE S-A ÎNTÂMPLAT ÎN AUSTRALIA NU ARE VOIE SĂ SE REPETE!"

Și Tim Henman a analizat situația din Australia. Expertul Eurosport a spus că scandalul nu-l pune într-o lumină bună pe liderul ATP, care ar putea avea probleme în turneu din cauza lipsei de antrenamente. În plus, fostul sportiv a punctat și că evenimentele de acest gen ar trebui evitate.
"Acum, cu viza fiindu-i anulată pentru a doua oară, nu cred că lucrurile arată bine pentru el. Dacă ne gândim la ce s-a întâmplat în ultimele zile, nu cred că evenimentele îi pun într-o lumină bună nici pe organizatorii competițiilor de tenis din Australia, nici pe cei din guvern și nici pe Djokovic. Când te duci la un turneu de Grand Slam, vrei să se vorbească despre ceea ce faci pe teren, nu despre vaccinuri și vize.
Participarea lui la Melbourne este sub semnul întrebării, trebuie să așteptăm să vedem ce se va întâmpla. E limpede că nu îl ajută faptul că nu s-a putut antrena în primele zile petrecute în Australia, ar putea ieși din formă.
În altă ordine de idei, cred că e important ca oamenii să fie clari, fiecare țară are acum regulile sale privind călătoriile în aceste vremuri și nu trebuie lăsate chestiuni care ar putea fi speculate. Ceea ce s-a întâmplat în Australia nu are voie să se repete", a declarat Tim Henman.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Tenis
Pronostic sumbru pentru cariera lui Novak Djokovic: "Viața lui în circuit va deveni un iad!"
ACUM 2 ORE
Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
IERI LA 13:47