Un tribunal din Melbourne a anulat decizia Guvernului Federal al Australiei privind deportarea lui Novak Djokovic. Documentația prezentată de liderul mondial în ATP a fost acceptată, astfel că el a câștigat procesul
Lupta lui Nole cu autoritățile australiene nu s-a încheiat încă, dar s-a făcut un pas spre participarea lui la Australian Open.
Australian Open
"E incomparabil! Reușește lucruri pe care alții nu le pot face!" Wawrinka, impresionat de Nadal
17/02/2022 LA 10:46
Un tribunal din Australia a publicat o parte din conversația pe care Djokovic o avut-o cu serviciul de imigrare la sosirea lui în această țară, în urmă cu 5 zile. Novak Djokovic a precizat că a fost vaccinat, precum și când a fost infectat cu coronavirus.

Prima întrebare pentru Novak Djokovic

"De ce ai venit în Australia?", a fost prima întrebare adresată lui Novak Djokovic, campion în 9 rânduri la Australian Open.
După victoria lui Djokovic în instanță, a fost publicată o parte din conversația pe care Novak a avut-o la aeroport, înainte ca acesta să fie închis timp de 8 ore pentru interogatoriu, după care i-a fost revocată viza. Transcriererea conversației, potrivit RTS, este următoarea:
Poliția de frontieră:În primul rând, aș vrea să vă întreb de ce ați venit astăzi în Australia?
Djokovic: Sunt un jucător profesionist de tenis și principalul motiv pentru care vin este să particip la Australian Open de la Melbourne, Victoria.
Poliția de frontieră: Mulțumesc. Acum te intreb despre vaccinare, ai fost vaccinat?
Djokovic: Nu am fost vaccinat.
Poliția de frontieră: Pentru Covid 19? Nu ești vaccinat?
Djokovic: Nu m-am vaccinat.
Poliția de frontieră: Mulțumesc. Ai avut vreodată covid?
Djokovic: Da.
Poliția de frontieră: Când?
Djokovic: Am avut covid de două ori. Am avut covid în iunie 2020 și am avut coronavirus recent, când am fost testat pozitiv pe 16 decembrie 2021.
Australian Open
"Mai câștiga Rafa Australian Open dacă juca Novak Djokovic?" Răspunsul sincer al lui Toni Nadal
03/02/2022 LA 20:10
Australian Open
Reacția lui Nadal după mesajul emoționant transmis de Federer: "Avem o relație uimitoare"
03/02/2022 LA 08:11