De MARIAN URSESCU
Rafael Nadal a supraviețuit unui sfert de finală epic, de cinci seturi, la Australian Open. A condus cu 2-0 la seturi, dar s-a văzut egalat de tânărul Shapovalov. Toată lumea s-a gândit imediat la meciul său de anul trecut cu grecul Tsitsipas de la Antipozi. Tsitsipas a revenit de la 0-2 și a câștigat în fața ibericului.
Dar Nadal a depășit problemele de la picior și stomac cu asistență medicală. A recunoscut la final că ”am fost distrus”. A învins și-și continuă cursa spre titlul 21 în turneele de Mare Slam.
Australian Open
"E incomparabil! Reușește lucruri pe care alții nu le pot face!" Wawrinka, impresionat de Nadal
17/02/2022 LA 10:46
https://i.eurosport.com/2022/01/25/3297191.jpg

Spre Grand Slam-ul cu numărul 21

În timpul meciului însă, canadianul Denis Shapovalov a fost deranjat că Rafael Nadal a încercat să încetinească, pe cât posibil, partida pentru ca efectele medicamentelor luate în pauza medicală să-și facă efectul. Shapovalov a strigat către arbitrul de scaun, Carlos Bernardes: ”De ce nu îl sancționezi? Sunteți toți corupți!”.
Apoi, la conferința de presă, și-a continuat tirada împotriva spaniolului.
„Rafa este un jucător incredibil. Dar ar trebui să existe niște limite, niște reguli pe care să le respecți. E tare frustrant. Simți că nu joci doar împotriva unui jucător, ci și împotriva arbitrului, împotriva unor lucruri mult mai importante. E dificil. A fost o pauză foarte lungă după setul cu numărul 4. Mi-a dispărut toată încrederea”, a spus Shapovalov.
LECŢIA GRATUITĂ PREDATĂ DE MARELE NADAL LUI SHAPOVALOV. CUM A RĂSPUNS LA ATACURILE CANADIANULUI
”Anul trecut, pentru exact același motiv, mie nu mi s-a permis să merg la vestiar, pentru că tocmai cerusem un time-out medical. Nu contest fapul că ar fi avut probleme medicale astăzi. Dar cum poți chema doctorul, apoi să mergi la baie? Asta în aceeași pauză, fără să jucăm vreun game. Nu e drept, asta simt”, a adăugat Shapovalov.

Nadal: "SHAPOVALOV E UN BĂIAT BUN"

Nadal a pus ieşirile lui Denis pe seama vârstei şi a vorbit în termeni laudativi despre cât de talentat e jucătorul nord-american.
"Cred că e un băiat bun! E un jucător talentat și chiar ieri am spus că are potențialul să câștige multe turnee de Grand Slam. În niciun caz nu vreau să intru în polemică, dar cred că a greșit.
Este încă tânăr și, atunci când suntem tineri, cu toții facem greșeli. Atunci când meciurile se termină în felul ăsta, ai multe sentimente dubioase. Ai frustrări în anumite momente, dar, după ce trec niște ore, realizezi că ai greșit. Nu trebuie să dăm mare importanță acestui lucru", a spus Nadal, la conferința de presă.
https://i.eurosport.com/2022/01/25/3296969.jpg
Apoi, pe rețelele de socializare, Nadal a postat o poză de la un turneu de acum 14 ani. Juca atunci cu rusul Igor Andreev. La poza de start, cu copiii de mingi, unul dintre ei este chiar canadianul Denis Shapovalov.
Între Nadal și Shapovalov sunt 13 ani diferență, ibericul având 35 de ani.
Disputa de marți, de la Australșian Open, a fost a 7-a întâlnire directă dintre cei doi. Nadal conduce cu 4-3 acum.
Australian Open
"Mai câștiga Rafa Australian Open dacă juca Novak Djokovic?" Răspunsul sincer al lui Toni Nadal
03/02/2022 LA 20:10
Australian Open
Reacția lui Nadal după mesajul emoționant transmis de Federer: "Avem o relație uimitoare"
03/02/2022 LA 08:11