La finalul lunii ianuarie, Rafael Nadal a cucerit al 21-lea său titlu de Grand Slam, impunându-se în finala Australian Open 2022, în fața lui Daniil Medvedev, scor 2-6, 6-7, 6-4, 6-4, 7-5.

Rezumatul unui meci fabulos, Rafael Nadal - Daniil Medvedev. A "plouat" cu momente fascinante

Stan Wawrinka a comentat reușita ibericului pentru podcastul Air Open al publicației L'Equipe. Elvețianul a declarat că Nadal nu poate fi comparat cu niciun alt jucător de tenis, spunând că nu a fost surprins în totalitate de victoria ibericului din primul turneu de Grand Slam al anului.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
ACUM 17 ORE
Wawrinka a adăugat că sportivul de pe locul 5 ATP a scris istorie la Melbourne, reușind un parcurs excepțional în ciuda problemelor cauzate de accidentări cu care s-a confruntat în 2021.
"Orice s-ar întâmpla, nu-l putem compara pe Nadal cu alţi jucători de tenis, asta este sigur. Nadal a fost absent patru, cinci sau aproape șase luni la fiecare doi ani în carieră și, indiferent dacă accidentările au fost grave sau nu, a reușit mereu să revină.
Și încă o dată, după ultimul an dificil pe care l-a avut, a revenit acum, este ceva excepțional, la fel ca toată cariera lui. Uneori, simt că istoria tenisului este scrisă. Înainte de Australian Open vorbeam cu antrenorul meu și am discutat că Nadal va câștiga Australian Open, pentru că totul este scris.
A fost îndoielnic, dar este un campion excepțional. Are 21 de titluri de Grand Slam... Să vedem dacă alții, Novak Djokovic sau altcineva, vor câștiga mai multe.
A fost genial să-i urmăresc victoria. Nu am fost surprins, dar admir că încă este capabil să o facă și, după cum spuneam, nu sunt surprins pentru că știam că este cu mult deasupra tuturor. A dovedit de-a lungul carierei că este capabil să facă lucruri pe care alții nu le pot face.
Am văzut ce s-a întâmplat cu Nadal anul trecut, un an plin de accidentări, și ar fi fost imposibil de spus anul trecut că va câștiga Australian Open în 2022. Dar victoria lui este puțin similară cu cea a lui Federer din 2017. A scris istorie", a declarat Stan Wawrinka.
Citește și:

"Asta mă motivează cel mai mult"

Wawrinka lucrează în prezent pentru a reveni în circuit după o accidentare de durată. Sportivul a dezvăluit că țintește să se întoarcă pe teren la Roland Garros, turneu programat în perioada 22 mai - 5 iunie.
"Oamenii mă întreabă adesea de ce încerc să mă întorc după accidentare și să continui și le spun că o fac pentru că sunt pasionat de tenis, iubesc spectatorii. Când ies pe teren, mă asigur că îmi amintesc că este un joc.
Întreaga bază a tenisului este că le spunem copiilor: 'Du-te să te joci!' Mulți oameni uită asta că atunci când devin profesioniști, ei văd tenisul ca pe un serviciu. Ceea ce mă motivează cel mai mult este să-mi amintesc că mă voi juca și mă voi distra", a conchis elvețianul de 36 de ani.
Toate turneele de Grand Slam ale anului sunt transmise integral și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
19/05/2022 LA 05:08
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44