Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EXCLUSIV | Novak Djokovic a confirmat că poate juca la Australian Open în 2023: "Un cadou minunat de Anul Nou!"

Irina Aldea

Actualizat 16/11/2022 la 17:43 GMT+2

Novak Djokovic va reveni într-adevăr la Melbourne în ianuarie. După victoria obținută miercuri în fața lui Andrey Rublev la Turneul Campionilor, sârbul a confirmat că a primit confirmarea că poate juca la Australian Open în 2023.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Primul mare Grand Slam al anului 2023 îl va avea la start pe jucătorul care a marcat cel mai mult istoria turneului în perioada recentă. Djokovic, câştigător al trofeului în 9 rânduri (2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021) va putea fi la startul competiţiei, după ce interdicţia sa de a pătrunde în Australia a fost anulată.
Betano Afiș, varianta 2
Acest conținut vă este oferit de Betano.
Novak Djokovic a primit cu mare bucurie această veste și a confirmat faptul că interdicția de a intra pe teritoriul Australiei a fost ridicată. Marele campion sârb fusese expulzat din Australia la începutul anului, după câteva dispute dure la tribunal cu autoritățile de la Antipozi. Ulterior, Nole primise interdicția de a mai intrat în țară timp de 3 ani, dar iată că această sancțiune i-a fost ridicată.
CITEȘTE ȘI:

Novak Djokovic, extrem de fericit la aflarea veștii că va putea participa la Australian Open 2023

"În ceea ce privește următoarea întrebare legată de Australia, da, am primit vestea ieri dimineață și am fost foarte, foarte fericit să aud că pot merge acolo. A fost un an greu, cu tot ceea ce s-a întâmplat în Australia, atât pentru mine, cât și pentru oamenii care sunt apropiați în viața mea.
Cred că acest lucru a venit ca un cadou minunat de Anul Nou și aștept cu nerăbdare să merg în Australia și sper că voi avea un nou succes la Australian Open, care a fost, din punct de vedere istoric, cel mai de succes turneu de Grand Slam al meu. Simt o mare ușurare. Am avut unele dintre cele mai frumoase amintiri pe acel teren. Sper să pot să am și mai multe amintiri pozitive acolo începând cu ediția de anul viitor", a spus Novak Djokovic la Torino, în exclusivitate pentru Eurosport.
De când Novak Djokovic a fost expulzat, Australia a eliminat cerința ca non-australienii să prezinte dovada vaccinării împotriva COVID-19, dar jucătorului i s-a interzis, de asemenea, să intre pe teritoriul Australiei timp de trei ani. Această ultimă măsură poate fi anulată la discreția guvernului de centru-stânga al premierului Anthony Albanese, care a preluat conducerea de la coaliția conservatoare aflată la putere la acea vreme.
Turneul Campionilor se vede în săptămâna 13 – 20 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
picture

Ultimul mare eveniment al anului, Turneul Campionilor, se vede pe Eurosport între 13-20 noiembrie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo