Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marc Lopez: "Al 21-lea titlu al lui Rafael Nadal nu este o obsesie, este o iluzie"

Andrei Nicolae

Actualizat 27/01/2022 la 07:28 GMT+2

Marc Lopez, antrenorul lui Rafa Nadal, a vorbit despre posibilitatea ca jucătorul spaniol să câștige Australian Open 2022. El își dorește ca vineri, în semifinala cu Matteo Berrettini, să vadă cea mai bună variantă a "Matadorului" în teren

Rafa Nadal celebra su pase a semifinales en el Open de Australia 2022

Credit imagine: Getty Images

Rafa Nadal este la două meciuri distanță de a face din nou istorie și de a câștiga cel de-al 21-lea titlu de Grand Slam. Ceva care l-ar face să domnească singur, în fața lui Roger Federer și Novak Djokovic. În prezent, cei trei mari jucători ai tenisului sunt la egalitate, toți având câte 20 de titluri.
Marc Lopez, campion olimpic alături de Rafa Nadal la dublu, la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, după o finală cu românii Horia Tecău și Florin Mergea, a vorbit despre această oportunitate a "Matadorului".
Marc López y Rafa Nadal (España). Juegos Olímpicos de Río de Janeiro 2016
"Am venit aici cu cel mai mare entuziasm, să vedem cum se descurcă Rafa, având în vedere și accidentarea pe care a avut-o. Momentan totul merge grozav și Rafa joacă tenis la nivel înalt. Marți a luat energia de unde nu o avea și a reușit să câștige un meci epic", a declarat Marc Lopez pentru Marca. Fostul jucător de dublu a devenit acum antrenorul lui Rafa, alături de Carlos Moya.

Marc Lopez a vorbit despre starea fizică a lui Rafael Nadal înainte de semifinale

Nadal a avut parte de un meci maraton în sferturile de finală, care a durat mai bine de 4 ore. Marc Lopez a făcut referire și la situația fizică a jucătorului înaintea semifinalelor: "Aceste două zile de odihnă vor ajuta foarte mult pentru ca Rafa să ajungă în condiție fizică bună la meci. Sper și îmi doresc ca vineri să-l vedem pe cel mai bun Nadal pe teren."
Despre controversa cu Shapovalov, Marc Lopez a comentat: "Când termini un joc și ești fierbinte, poți spune anumite lucruri, dar cred că Shapovalov nu a avut deloc dreptate și cu timpul își va da seama că a greșit".
Rafael Nadal a ajuns în fazele finale la Australian Open, iar tenisul mondial vorbește tot mai insistent despre posibilitatea ca jucătorul să câștige titlul de Grand Slam cu nr. 21, care ar însemna un nou record pentru istoria acestui sport la masculin. "Al 21-lea titlu de Grand Slam nu este o obsesie, este o iluzie și un obiectiv. Cu toții ne-ar plăcea să-l câștige, dar ar fi o greșeală să ne gândim la numărul 21", a precizat Marc Lopez.
Până la câștigarea trofeului, jucătorul spaniol are în față un alt meci complicat, semifinala cu Mattei Berrettini. "Împotriva lui Berretini va fi un meci foarte dur, are unul dintre cele mai bune servicii și un forehand grozav. Știm dificultatea, dar și că dacă Rafa joacă bine și este în formă fizică, el este favoritul", a precizat Marc Lopez.
Rafael Nadal și Matteo Berrettini se înfruntă vineri în prima semifinală, de la ora 05:30, în direct pe Eurosport și Eurosport Player. În a doua semifinală se vor înfrunta, de la ora 10:30, Stefanos Tsitsipas și Daniil Medvedev.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo