Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Medvedev regretă vorbele din meciul cu Cressy, de la Australian Open: "Nu sunt fericit că am spus asta"

Alex Masgras

Publicat 24/01/2022 la 16:24 GMT+2

Daniil Medvedev s-a calificat în sferturile de la Australian Open, după ce a trecut în optimile de finală de americanul Maxime Cressy, scor 6-2, 7-6(4), 6-7(4), 7-5.

Daniil Medvedev was in an irritable mood against Maxime Cressy

Credit imagine: Getty Images

Daniil Medvedev, favoritul numărul 1 de la Australian Open, s-a calificat în sferturile de finală ale competiției, după ce a trecut de americanul Maxime Cressy (70 ATP), scor 6-2, 7-6(4), 6-7(4), 7-5, într-o partidă care a durat trei ore și jumătate.
În ciuda victoriei, Medvedev a avut parte de o partidă dificilă, datorat și stilului de joc al adversarului său. În timpul partidei, Medvedev a strigat "e atât de plictisitor" și "e incredibil cât de norocos este, este o nebunie, nu am mai văzut niciodată așa ceva", după ce a avut multe bătăi de cap cu stilul de școală veche al americanului, serviciu-voleu.
picture

Australian Open 2022: Rezumatul partidei Cressy - Medvedev

La finalul partidei, într-un interviu acordat Barbarei Schett, Medvedev a recunoscut că nu se mândrește cu reacțiile sale din timpul partidei, dând de înțeles că a încercat un stil abordat de Nick Kyrgios, adversarul său din turul al doilea de la Melbourne:
"În timpul meciului m-a luat puțin valul. Cred că am exagerat puțin. Nu vreau să îi spun numele, dar am încercat și alt stil, am încercat să arunc câteva vorbe. Să intru în mintea lui puțin. Poate îl făceam pe Cressy să se gândească la ce spun eu și poate ar fi ratat câteva lovituri.
Nu sunt fericit că am spus acele lucruri astăzi, dar cel mai important lucru este că am continuat să lupt", a spus Daniil Medvedev la finalul partidei.
Citește și:

Mats Wilander înțelege de ce Medvedev a fost iritat de jocul lui Cressy

Mats Wilander, expertul Eurosport, a vorbit despre cele întâmplate pe Margaret Court și a declarat că acțiunile lui Medvedev i-au adus aminte de tentativele de intimidare ale lui Jimmy Connors de pe vremea când cei doi evoluau. Marele campion suedez a declarat și că înțelege frustrarea lui Medvedev, deoarece stilul de joc al lui Cressy a devenit o raritate pe circuit.
"Maxime Cressy parcă îți ia racheta din mână, nu ești obișnuit să joci contra serviciu-voleu, așa cum era pe vremea mea, când jucam cu John McEnroe, Boris Becker sau Stefan Edberg. Vedeai acest stil de joc tot timpul.
În ziua de astăzi nu prea mai vezi acest stil de joc și e normal să nu știi cum să abordezi partida. Unde stau la retur? Stau mai în spate? Vin mai în față? Într-un final, devine iritant.
Este destul de neobișnuit să auzi un jucător spunând lucrurile acestea pe teren, apoi să îl auzi spunând că a încercat să intre în mintea adversarului. Toată lumea încearcă să intre în mintea adversarului, dar trebuie să o faci în limitele regulamentului", a spus Mats Wilander.
Daniil Medvedev îl va întâlni în turul următor pe Felix Auger-Aliassime, cel care a obținut calificarea în optimi după ce l-a învins pe finalistul din 2018, Marin Cilic, scor 2-6, 7-6(7), 6-2, 7-6(4).
Toate meciurile de la Australian Open sunt în direct şi în exclusivitate pentru România pe aplicaţia Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo