De Marian Ursescu
Câte nu sunt de spus despre Rafal Nadal? Un sportiv exemplar, un jucător de tenis care a scris istorie de atâtea ori. Ultima data a făcut-o azi, la Melbourne. Primul care a ajuns la 21 de trofee de Mare Slam, depășindu-și rivalii: Djokovic și Federer.
”Big Three”: Nadal, Federer, Djokovic, dar el e primul, e numărul 1, cu 21 de turnee de Mare Slam. Tocmai și l-a trecut în cont pe al doilea la Australian Open, la 13 ani distanță după ce se impusese pentru prima data! 13 ani… A mai pierdut alte 4 finale, dar și-a dorit enorm să revină sus.
Australian Open
"E incomparabil! Reușește lucruri pe care alții nu le pot face!" Wawrinka, impresionat de Nadal
17/02/2022 LA 10:46
”Acum o lună credeam că vin aici pentru ultima data. Dar acum, după ce am câștigat, vă promit că ne vom revedea și la anul”, a spus el pe Arena Lod Laver în uralele mulțimii.
Rafa Nadal a stabilit multe recorduri, are cifre impresionante. Încercăm să prezentăm 10 repere importante despre o carieră uluitoare.
  • În 2002, la vârsta de 15 ani, Nadal a obținut prima sa victorie ATP, după ce l-a învins pe Ramon Delgado la Mallorca Open.
  • La 17 ani a intrat pe lista celor mai buni 100 de jucători ai lumii. Și la aceeași vârstă s-a calificat și pentru un loc în runda a treia de la Wimbledon în 2003.
  • La începutul carierei sale, Nadal a fost recunoscut pentru că este nepotul jucătorului de fotbal, Miguel Angel Nadal. Cu toate acestea, datorită realizărilor sale remarcabile și performanțelor bune pe teren, el a câștigat recunoașterea la nivel mondial pentru talentul său incontestabil.
  • Jucătorul de tenis spaniol este și cel mai tânăr jucător care a câștigat Cupa Davis, la 18 ani. Dar, la aceeași vârstă, a suferit o fractură la glezna stângă și a ratat Openul Francez din 2004
  • În 2004, la Miami Masters, Nadal a avut primul său meci împotriva marelui său rival, Roger Federer. Mai mult, în același an a câștigat primul său eveniment ATP Tour.
  • La finala Openului francez din 2005, Nadal a devenit al treilea jucător de tenis masculin care a reușit să câștige Grand Slam la prima sa încercare după ce l-a învins pe Mariano Puerta. Și după aceasta, la 19 ani, Nadal a fost considerat unul dintre favoriții pe terenul de zgură.
  • În 2005, Nadal a câștigat 16 jocuri consecutive și trei turnee consecutive. Nadal este primul jucător care a câștigat Monte Carlo, Barcelona și Roma la rând de la Thomas Muster în 1995.
  • La Wimbledon 2008, Nadal și Federer au jucat cea mai lungă finală din istoria Wimbledon, care a durat 4 ore și 48 de minute și este considerată cel mai bun meci din istoria tenisului.
  • La 35 de ani și 241 de zile, Nadal este al patrulea ca vârstă care a câștigat un turneu de Grand Slam după Ken Rosewall, Mal Anderson și Roger Federer.
  • În ceea ce privește viața personală, jucătorul a spus că este fan al lui Real Mallorca și Real Madrid. De asemenea, îi place să joace PlayStation.
https://i.eurosport.com/2019/11/24/2723301.jpg
Australian Open
"Mai câștiga Rafa Australian Open dacă juca Novak Djokovic?" Răspunsul sincer al lui Toni Nadal
03/02/2022 LA 20:10
Australian Open
Reacția lui Nadal după mesajul emoționant transmis de Federer: "Avem o relație uimitoare"
03/02/2022 LA 08:11