Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic a adus lămuriri despre situația trăită în Australia: "Multă lume crede asta, dar nu e adevărat"

Bianca Dumitru

Publicat 15/07/2022 la 08:26 GMT+3

Novak Djokovic a ținut să aducă noi lămuriri cu privire la ceea ce a trăit la începutul acestui an, în Australia. Campionul de la Wimbledon 2022 a vorbit despre motivele pentru care își dorește să revină la Australian Open.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic a trecut printr-una dintre cele mai dificile perioade ale carierei sale, la începutul acestui an, când a fost expulzat din Australia cu doar câteva ore înainte de startul primului turneu de Grand Slam din 2022.
Sportivul, care s-a impus în această lună la Wimbledon, câștigând al 21-lea său titlu important din carieră, a vorbit acum din nou despre ce a pățit în ianuarie.
Aflat în Bosnia și Herțegovina, unde a participat la inaugurarea unui complex de tenis în orașul Visoko, Novak Djokovic a ținut să aducă lămuriri cu privire la ceea ce s-a întâmplat în Australia.
"Evident că nu a fost plăcut să trăiesc această saga. Mulți oameni încă mai cred că eu mi-am forțat intrarea în Australia fără permisiune, dar asta nu este adevărat și am dovedit-o în instanță.
Nu voi merge niciodată într-o țară care nu mă vrea și care nu mi-ar fi dat autorizația de a fi acolo. Sper să mă pot întoarce în ianuarie.
Iubesc Australia și vreau să mă întorc acolo. La Australian Open am avut cele mai bune rezultate într-un turneu de Grand Slam și sper că voi fi acolo în 2023", a declarat fostul lider ATP.
Citește și:

REVINE NOVAK DJOKOVIC LA AUSTRALIAN OPEN ÎN 2023?

Novak Djokovic a cucerit al 21-lea titlu de Grand Slam din carieră la ediția 2022 a turneului de la Wimbledon, obținând al 4-lea titlu consecutiv pe iarba de la All England Club, învingându-l în finală pe Nick Kyrgios. Victoria lui Djokovic în fața lui Kyrgios i-a adus al 7-lea titlu la Wimbledon, egalându-l pe eroul din copilărie, Pete Sampras, și apropiindu-se de recordul lui Roger Federer, de 8 titluri, cel mai mare număr de titluri la Wimbledon la masculin.
Cu această victorie, Novak trece, pentru prima dată în cariera sa, în fața lui Federer în cursa pentru cele mai multe titluri de Grand Slam și se află acum la doar un singur turneu major în urma lui Rafael Nadal, care are 22 de titluri de Grand Slam.
Djokovic era văzut ca favorit pentru a deveni primul dintre cei 3 mari care câștigă 21 de turnee majore, dar a fost învins în finala US Open 2021, ceea ce i-a refuzat și șansa de a câștiga Calendar Grand Slam, o performanță realizată doar de Rod Laver în 1962 și 1969 și de Steffi Graf în 1988, aceasta din urmă câștigând și aurul la simplu la Jocurile Olimpice în acel an.
Fiind de 3 ori campionul en-titre la Australian Open 2022 și venind încrezător după un record strălucitor de 27-1 la turneele de Grand Slam în 2021, Djokovic era favorit pentru Grand Slam-ul de la Melbourne care i-ar fi adus al 21-lea său turneu major și al 10-lea titlu la Melbourne Park. Dar decizia sa de a rămâne nevaccinat împotriva Covid-19 a făcut ca el să fie expulzat cu câteva ore înainte de meciul din turul 1 și să i se interzică intrarea în Australia timp de 3 ani.
Cu toate acestea, având în vedere că frontierele sunt acum deschise, interdicția este singurul factor care îl împiedică pe Novak să joace anul viitor.
"Cred că facem tot ce ne stă în putință. Bineînțeles, nu este decizia mea dacă va putea juca la Australian Open, dar Novak este întotdeauna binevenit, știe că mulți oameni din Australia își doresc să-l vadă jucând. Depinde de alții să ia o decizie, dar mai este mult timp până la Australian Open de anul viitor. Cred că toată lumea ar trebui să se bucure acum de victoria sa de la Wimbledon.
Novak a jucat extraordinar și a meritat absolut să câștige. A jucat fantastic, mă bucur pentru el și pentru echipa sa. A fost un an greu, dar el este practic invincibil pe terenul central. Acum l-am felicitat pentru cele două săptămâni incredibile, Novak a făcut o treabă excelentă", a declarat șeful Tennis Australia, Craig Tiley, într-un interviu pentru publicația sârbă SportKlub.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo