Novak Djokovic a rămas fără viză în Australia, iar participarea lui la primul turneu de Grand Slam al anului pare compromisă.
Presa sârbă îl vede pe Novak Djokovic o victimă în demersul politic făcut de Scott Morrison, premierul Australiei, chiar dacă a doua decizie de anulare a vizei, de când a sosit la Melbourne, a fost luată de ministrul Imigrării, Alex Hawke.
Între timp a apărut și prima reacție a primului-ministru al Australiei. Scott Morrison a legat decizia de anulare a vizei lui Novak Djokovic de "politicile puternice de protecție a frontierelor" ale Australiei, care au "ținut australienii în siguranță" în timpul pandemiei.
Australian Open
Australian Open Live Blog | Berrettini - Nadal și Barty - Keys, primele semifinale
ACUM 2 ORE

Omul care "se află în spatele abuzului îndreptat împotriva lui Novak Djokovic" a reacționat

"Remarc decizia ministrului Imigrării în legătură cu viza domnului Novak Djokovic", a declarat Morrison, potrivit The Age. Oficialul a continuat: "Înțeleg că, după o analiză atentă, ministrul a luat măsuri pentru a anula viza domnului Djokovic, din motive de sănătate și bună ordine, pe motiv că era în interesul public să facă acest lucru.
Această pandemie a fost incredibil de dificilă pentru fiecare australian, dar am rămas împreună și am salvat vieți și mijloace de trai.Împreună am atins una dintre cele mai scăzute rate de deces, cele mai puternice economii și cele mai mari rate de vaccinare din lume. Australienii au făcut multe sacrificii în timpul acestei pandemii și se așteaptă pe bună dreptate ca rezultatul acestor sacrificii să fie protejat. Acesta este ceea ce a făcut ministrul în luarea acestei măsuri astăzi.
Politicile noastre puternice de protecție a frontierei au menținut australienii în siguranță, atât înainte de COVID, cât și acum în timpul pandemiei. Datorită procedurilor legale în curs de desfășurare, nu voi oferi niciun alt comentariu."
Scott Morrison a fost catalogat de sârbi practic omul "care este de vină pentru tot ce i se întâmplă lui Djokovic".
"Ce se află în spatele abuzului îndreptat împotriva lui Novak Djokovic: un singur om este de vină pentru toate", a titrat blic.rs, care apoi a explicat de ce Scott Morrison a ales politica de "toleranţă 0" în acest caz.
"Premierul Australiei se află la cel mai scăzut nivel de popularitate de când a preluat mandatul. Morrison are o reputație proastă în rândul oamenilor din cauza mai multor decizii. În primul rând ca urmare a măsurilor dure și a modului în care Australia a luptat împotriva pandemiei de Covid-19, cu care o parte importantă a populației nu a fost de acord", a mai notat sursa citată.
Între timp, Novak Djokovic a fost rugat să se prezinte mâine pentru un interviu cu oficialii de imigrare. Departamentul Afacerilor Interne discută în prezent cu avocații vedetei de tenis. Încă nu este clar când oficialii de imigrare plănuiesc să-l mute în hotelul pentru imigranți.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Australian Open
Medvedev regretă vorbele din meciul cu Cressy: "Nu sunt fericit că am spus asta"
IERI LA 14:24
Australian Open
"Ești surprins că nu joci cu Zverev în sferturi?" Răspunsul neașteptat oferit de Nadal la Melbourne
IERI LA 00:34