Andy Murray a salutat eliberarea lui Novak Djokovic din hotelul pentru imigranți, dar anticipează că numărul 1 mondial va avea o serie de întrebări la care ar trebui să răspundă în zilele următoare, dacă va rămâne în Australia.
Novak Djokovic și-a petrecut prima zi întreagă de libertate, de la sosirea în Australia, concentrându-se pe chestiunile legate de tenis. Nu este încă sigur dacă jucătorul sârb va evolua la primul turneu de Grand Slam al anului, din moment de ministrul imigrației, Alex Hawke, încă deliberează dacă să-și exercite puterile și va încerca pentru a doua oară să-l deporteze. Mai ales că între timp au apărut noi întrebări cu privire la documentele lui Djokovic, la acuratețea călătoriei lui.
Australian Open
"E incomparabil! Reușește lucruri pe care alții nu le pot face!" Wawrinka, impresionat de Nadal
17/02/2022 LA 10:46
Din tabăra liderului ATP nu a venit niciun răspuns, în urma unei atenții sporite acordate testului PCR pozitiv din 16 decembrie, pe baza căruia s-a obținut scutirea medicală pentru a călători. La scurt timp după acest rezultat pozitiv, Nole a avut apariții publice fără mască.

Novak Djokovic va avea de răspuns la câteva întrebări, spune Andy Murray

Pe măsură ce jucătorii au început să vorbească despre reținerea lui Djokovic, Murray a spus că a fost bucuros să-l vadă pe Djokovic câștigând procesul, dar scoțianul crede că mai sunt probleme de rezolvat.
"Este un lucru pozitiv că nu mai este în detenție. Evident că a câștigat în instanță, așa că este un lucru pozitiv pentru el. Sper că se va putea concentra pe tenis acum. Cred că mai sunt și câteva întrebări la care trebuie să se răspundă, despre izolare și alte lucruri, despre care sunt sigur că le vom auzi de la el în următoarele zile.", a declarat Andy Murray, potrivit The Guardian.
În schimb, Marton Fucsovics din Ungaria a devenit unul dintre primii jucători din ATP care nu este de acord public cu prezența lui Djokovic în Australia. Jucătorul în vârstă de 29 de ani l-a descris însă pe Djokovic drept cel mai mare jucător din tenis și a subliniat respectul pe care îl are pentru numărul 1.
"Cu toate acestea, nu trebuie să trecem dincolo de ceea ce se întâmplă în lume acum. Sănătatea oamenilor este primordială și există reguli care au fost conturate cu luni în urmă, și anume că fiecare ar trebui să se vaccineze, iar Djokovic nu a făcut asta. Din acest punct de vedere, nu cred că ar avea dreptul să fie aici.", a declarat Fucsovics pentru postul M1.
Cu toate că a câştigat procesul privind anularea vizei, Djokovic nu e sigur că va participa la Australian Open. Nole e suspectat de autorităţi că a mințit în formularul de intrare în Australia. În acea declarație, sârbul a bifat că nu a călătorit cu 14 zile înainte de sosirea la Melbourne, lucru care ar fi fals. Sârbul s-ar fi aflat la Belgrad în perioada în care susține că a avut COVID-19, acolo petrecându-și și Crăciunul. Ulterior, ar fi zburat în Spania, lucru pe care "l-a uitat" în declarația completată.
Autorităţile studiază în detaliu dosarul, fără a se mai grăbi astfel încât să ia o decizie greşită, cum s-a demonstrat că au făcut pe 5 ianuarie, când numărul unu mondial a aterizat la Melbourne. Ministrul Alex Hawke studiază cazul şi e de aşteptat ca miercuri să ia decizia finală.
Australian Open
"Mai câștiga Rafa Australian Open dacă juca Novak Djokovic?" Răspunsul sincer al lui Toni Nadal
03/02/2022 LA 20:10
Australian Open
Reacția lui Nadal după mesajul emoționant transmis de Federer: "Avem o relație uimitoare"
03/02/2022 LA 08:11