Rafael Nadal a reușit să revină spectaculos în finala disputată la Australian Open 2022 în compania lui Daniil Medvedev. Condus cu 2-0 la seturi de Medvedev, spaniolul a găsit resurse nebăniute și și-a adjudecat în final cel de-al 21-lea titlu de Grand Slam din carieră, devenind primul jucător din istorie care atinge această bornă, cu un titlu peste rivalii Federer și Djokovic.
În ciuda succesului fantastic al ibericului, mulți sunt de părere că Nadal nu ar fi avut aceeași eficiență în fața celui mai titrat tenismen la Melbourne, Novak Djokovic, dacă sârbul ar fi fost lăsat să joace la Australian Open. Sârbul, lider mondial în clasamentul ATP, a fost expulzat din Australia înainte de startul turneului pentru că este nevaccinat împotriva COVID-19, mai mulți politicieni profitând de contextul creat în jurul lui Nole pentru a câștiga puncte bonus pentru imagine.
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
ACUM 10 ORE

Victoria lui Rafa Nadal în Australia, umbrită de absența lui Novak Djokovic

Nikola Pilic, finalist în 1973 la Roland Garros (învins atunci de Ilie Năstase), este omul care l-a antrenat pe Novak Djokovic în Germania pe când sârbul avea doar 12 ani. Acum, fostul mare tenismen croat vorbește deschis despre ce s-a întâmpla la ediția din acest an a Australian Open: "Ce a făcut Nadal în Australia nu poate fi considerat un adevărat triumf din cauza absenței celui mai bun jucător din lume. Singurii care îl consideră pe spaniol cel mai bun din istorie sunt cei presa occidentală, care nu pot accepta că cineva din Balcani a depășit deja tot ce era de depășit și este cel mai bun într-un sport pe care îl consideră al lor.
Nu am nicio îndoială că un spaniol va crede că Rafa este cel mai bun, dar dacă analizăm toate datele disponibile și întrebăm pe cineva neutru, precum McEnroe sau Connors, găsim purul adevăr pe care l-au spus deja în repetate rânduri: Djokovic este cel mai bun tenismen din istorie. Adevărata întrebare pe care trebuie să ne-o punem este dacă Nadal ar fi ridicat acest trofeu dacă lui Novak i s-ar fi permis să joace. Răspunsul e clar: Nu. Ce i-au făcut lui Djokovic este tragic, el a fost victima umilinței și a tratamentului oribil. Părea că este un criminal, după tot ce a făcut pentru acest sport...", a spus Pilic.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
ACUM 18 ORE
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51