Stefanos Tsitsipas, numărul 4 ATP, a avut parte de o partidă mult mai ușoară decât s-ar fi așteptat. Adversarul său din sferturi, Jannick Sinner (10 ATP), nu a reușit să îi pună probleme, iar grecul s-a impus în minimum de seturi, 6-3, 6-4, 6-2.
Prestația lui Stefanos Tsitsipas a fost apreciată și de către Mats Wilander. Fostul mare jucător suedez a fost impresionat de către Tsitsipas și crede că partida de astăzi de pe Rod Laver Arena a fost cea mai bună a jucătorului grec din acest turneu.

Australian Open: Rezumatul partidei Sinner - Tsitsipas, din sferturi

Roland-Garros
Bjorn Fratangelo - Jannik Sinner - Roland-Garros
IERI LA 20:01
"Cred că este cel mai bun meci al lui Stefanos de la acest turneu. Tactica sa a fost foarte clară de la început, iar loviturile sale au fost perfecte. Chiar dacă a avut de-a face cu o situație dificilă atunci când s-a închis acoperișul, a arătat că are multă experiență. De fapt, chiar am crezut că Sinner are o șansă bună, iar Tsitsipas nu avea mari șanse în ochii mei.
Cred că planul de joc al lui Stefanos este similar în fiecare meci. Încearcă să lovească cât mai devreme mingea, nu o lasă să coboare, vine mult în față. A fost foarte agresiv, peste 60% din loviturile sale au fost cu mingea în urcare, ceea ce este de necrezut", a spus Mats Wilander.
Citește și:

Mats Wilander: "Stefanos va fi un jucător de meciuri mari grozav, la fel ca Rafa Nadal"

Surprins de prestația jucătorului grec, Mats Wilander consideră că Stefanos Tsitsipas a devenit un jucător pentru meciuri mari.
"Tsitsipas a jucat un meci grozav din punctul meu de vedere, am fost surprins. Stefanos va fi un jucător grozav pentru meciuri mari, întotdeauna va veni și va da totul, la fel ca Rafa Nadal. Da, sunt meciuri când Rafa nu joacă prea bine, dar este în continuare un jucător grozav în meciuri importante.
Cred că în ceea ce îl privește pe Tsitsipas, lucrurile stau la fel. În unele zile va juca slab și va pierde, dar va intra pe teren și va încerca foarte multe lucruri. Pe toate cele patru suprafețe, el va veni și va încerca să găsească diferite modalități de a schimba jocul. Va fi greu de bătut, mai ales că nu pare să facă pași greșiți", a mai spus Mats Wilander.
În semifinalele de la Australian Open, Stefanos Tsitsipas îl va întâlni pe câștigătorul partidei dintre Daniil Medvedev și Felix Auger-Aliassime. Anul trecut, grecul pierdea în penultimul act al turneului în fața lui Medvedev, în minimum de seturi, scor 6-4, 6-2, 7-5.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
16/05/2022 LA 13:43