Rafael Nadal va juca vineri a șasea sa semifinală de la Australian Open. Spaniolul a trecut în sferturi de Denis Shapovalov, scor 6-3, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3, după o partidă de peste patru ore. Nadal ajunge în semifinalele primului turneu de Grand Slam al anului după ce a avut parte de un sezon 2021 dificil.
Accidentat după semifinala pierdută în fața lui Novak Djokovic de la Roland Garros, Nadal a ratat turneul de la Wimbledon și Jocurile Olimpice de la Tokyo, revenind pe teren la începutul lunii august, la Washington. Revenirea spaniolului nu a fost de lângă durată, deoarece a jucat doar două meciuri, iar înaintea debutului de la Toronto, a decis să își încheie sezonul din cauza problemelor de la picior.

Nadal - Shapovalov - rezumatul meciului turneului, la Australian Open

Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
ACUM 33 MINUTE
În luna decembrie, după ce a participat la un turneu demonstrativ de la Abu Dhabi, Nadal s-a infectat cu Covid-19, iar asupra prezenței sale la Melbourne s-a pus un mare semn de întrebare. Potrivit unchiului lui Rafa, acesta a luat în calcul și varianta neparticipării la primul turneu de Grand Slam al anului, deoarece starea lui nu era cea mai bună după infectarea cu Covid-19.
Citește și:

Toni Nadal, unchiul lui Rafa, surprins de parcursul acestuia de la Australian Open

În ciuda tuturor problemelor pe care le-a întâmpinat la finalul anului trecut, Rafael Nadal a ajuns pentru a șasea oară în cariera sa într-o semifinală la Australian Open. Parcursul foarte bun al lui Rafa reprezintă o surpriză pentru Toni Nadal, unchiul și omul care a contribuit din plin la succesul spaniolului. Cu câteva zile înainte de plecarea în Australia, Rafa nu era sigur dacă va participa:
"Da, sunt surprins de parcursul lui. Îmi aduc aminte când, cu trei zile înainte de a pleca, Rafa l-a sunat pe fiul meu cel mai mic pentru a lovi câteva mingi împreună, după ce a stat în carantină. La ora 9, ne-am dus la antrenament, iar în timpul antrenamentului a spus 'nu știu dacă mă duc sau nu, acum nu mă aflu într-o condiție bună pentru un Australian Open'. Aveau la dispoziție trei zile pentru a prinde un zbor.
Următoarea zi, a apărut și a spus 'Ok, haideți, mă duc'. Cred că a fost mai mult entuziasmul de a participa și de a reveni pe teren decât încrederea în sine", a spus Toni Nadal pentru Cadena SER.

"Miracolul" lui Nadal. Interviu special pentru Eurosport, după victoria istorică împotriva lui Shapo

În semifinalele de la Australian Open, Rafael Nadal îl va întâlni pe Matteo Berrettini. Pentru a ajunge în penultimul act, italianul l-a învins pe francezul Gael Monfils, scor 6-4, 6-4, 3-6, 3-6, 6-2. La fel ca Nadal, a avut 2-0 la seturi în sferturi, dar adversarul său a "împins" partida în decisiv.
Singura întâlnire directă dintre cei doi a avut loc în semifinalele US Open 2019, atunci când Nadal îl învingea în minimum de seturi pe italian, scor 7-6, 6-4, 6-1. La fel ca la ediția din acest an, Berrettini a trecut în sferturile de la New York de Gael Monfils, tot după o partidă de cinci seturi. În 2019, turneul de la Flushing Meadows a fost câștigat de Rafael Nadal.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
IERI LA 05:08
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
IERI LA 20:44