Stefanos Tsitsipas a fost eliminat astăzi în semifinalele Australian Open 2022, după ce a fost învins în 4 seturi de Daniil Medvedev, ocupantul locului 2 ATP, scor 7-6 (5), 4-6, 6-4, 6-1. Grecul a ratat, astfel, calificarea în finala primului turneu de Grand Slam din acest an, unde ar fi putut da peste Rafael Nadal, care l-a învins pe Matteo Berrettini, scor 3-6, 2-6, 6-3, 3-6.

Rezumatul partidei Tsitsipas - Medvedev, din semifinalele Australian Open 2022

Partida dintre Tsitsipas și Medvedev nu a fost lipsită de momente tensionate. Rusul s-a răfuit cu arbitrul, acuzându-l că nu îl sancţionează pe Tsitsipas, după ce tatăl acestuia l-a ghidat pe toată durata celui de-al doilea set.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44
"Dumnezeule, cum poți fi atât de prost, e semifinală de Grand Slam?! Uită-te la mine când îți vorbesc! De ce nu îi dai coaching, tatăl lui vorbește după fiecare punct!? Ești prost?", a strigat Medvedev.

Medvedev l-a distrus pe arbitru: "Eşti prost, e semifinală de Grand Slam? Uită-te la mine!"

Ambii sportivi au fost avertizați de arbitru până la urmă, rusul pentru limbaj necorespunzător, iar Tsitsipas pentru că a comunicat cu tatăl său.
Citește și:

"Oricum nu e cea mai matură persoană"

La conferința de presă de la finalul partidei, Stefanos Tsitsipas a comentat acuzațiile lui Medvedev, despre care a spus că nu este foarte matur. În plus, sportivul de pe locul 4 ATP a punctat că mereu a fost în atenția arbitrilor pentru ceea ce i s-a reproșat astăzi.
"A fost amuzant, cu siguranță. Nu prea sunt atent la astfel de momente (n.r. ieșirea nervoasă a lui Medvedev). Știu că anumiți jucători încearcă aceste lucruri pentru a încerca să te destabilizeze mental. Poate că a fost vorba despre o tactică. Este în regulă, oricum nu este cea mai matură persoană.
Nu am primit sfaturi din partea antrenorului. Nu pot auzi nimic atunci când joc, e imposibil. Publicul este extrem de zgomotos, ar trebui să am un auz supranatural, pentru a auzi ce spune antrenorul. Sunt obișnuit cu astfel de penalizări, m-au luat la țintă de foarte mult timp. Arbitrii sunt mereu atenți la loja mea, dar niciodată la loja adversarului.
Cred că sunt o victimă de foarte mult timp. Ce pot să spun... Nu cred că arbitrii vor înțelege vreodată că nu pot auzi nimic atunci când joc, pentru că încerc să găsesc soluții și să pregătesc punctele. În plus, nu-mi place să primesc sfaturi în timpul unui meci, doar la antrenamente", a declarat Stefanos Tsitsipas.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
16/05/2022 LA 13:43
Wimbledon
Daniil Medvedev nu renunță: vrea să joace la Wimbledon! Anunțul rusului de pe locul 2 ATP
16/05/2022 LA 08:14