Novak Djokovic nu își poate apăra titlul de Grand Slam la Australian Open, după ce viza lui a fost anulată, iar apelul a fost respins cu aproximativ 24 de ore înaintea debutului cu Miomir Kecmanovic, un alt jucător din Serbia.
Acesta din urmă, clasat pe locul 78 în ATP, aștepta cu mare interes partida cu liderul mondial, a doua din carieră, după cea de anul trecut de la Belgrad, când Nole s-a impus în două seturi, cu 6-1, 6-3.
Australian Open
"E incomparabil! Reușește lucruri pe care alții nu le pot face!" Wawrinka, impresionat de Nadal
17/02/2022 LA 10:46
Miomir Kecmanovic a folosit Instagram pentru a-și exprima dezamăgirea pentru faptul că Novak Djokovic a fost deportat de la Australian Open.
"Pilula amară a fost înghițită fără ca turneul să înceapă. Nici nu îmi pot imagina ce simte Novak, prin ce a trecut în ultimele zece zile", a scris Kecmanovic, care a început anul în Top 100.

Deportarea lui Novak Djokovic i-a spulberat și visul lui Miomir Kecmanovic

Jucătorul în vârstă de 22 de ani a mărturisit apoi că aștepta cu nerăbdare onoarea de a deschide turneul din acest an la Melbourne cu jucătorul numărul 1 din lume, pe terenul central Rod Laver Arena.
"Din păcate, la ceea ce m-am gândit în ultimele zile după la tragerea la sorți, acum nu mai are sens", el spus Kecmanovic.
Toată delegația Serbiei prezentă în Melbourne este dezamăgită de întorsătura care a luat-o cazul lui Novak Djokovic.
"Mica noastră echipă sârbă de aici, de la Melbourne, este amărâtă și dezamăgită, iar acum cred trebuie să facem eforturi suplimentare în jocul nostru, să-l răzbunăm într-un fel pe cel mai bun reprezentant care nu poate fi aici. Cred că vei câștiga încă multe turnee de Grand Slam (n.r. mesaj pentru Nole). Cu toții suntem alături de tine", a mai precizat Kecmanovic.
Locul lui Djokovic a fost luat de italianul Caruso, un "lucky loser".
Tribunalul federal australian a respins, duminică, apelul depus de tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, împotriva anulării vizei sale şi a expulzării. Verdictul anunţat de judecătorul şef James Allsop a venit în urma unei decizii unanime a celor trei judecători care au participat la audierea cazului la Tribunalul Federal. Această decizie înseamnă că Djokovic, nevaccinat contra Covid-19 şi intrat în Australia în baza unei excepţii medicale, nu mai poate întreprinde alter acţiuni legale şi astfel nu îşi va putea apăra titlul de campion la turneul Australian Open
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Australian Open
"Mai câștiga Rafa Australian Open dacă juca Novak Djokovic?" Răspunsul sincer al lui Toni Nadal
03/02/2022 LA 20:10
Australian Open
Reacția lui Nadal după mesajul emoționant transmis de Federer: "Avem o relație uimitoare"
03/02/2022 LA 08:11