Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anunțul lui Andy Murray după eliminarea de la Australian Open! Cum a comentat subiectul retragerii din tenis

Irina Aldea

Publicat 22/01/2023 la 04:06 GMT+2

Andy Murray a făcut două meciuri fabuloase la Australian Open înainte de a fi eliminat în turul al treilea de către Roberto Bautista-Agut. Scoțianul a transmis că are de gând să continue la acest nivel chiar și după 35 de ani.

Andy Murray

Credit imagine: Getty Images

Andy Murray și-a anunțat intenția de a continua să joace tenis la cel mai înalt nivel după câteva evoluții fabuloase la Australian Open 2023. Deși Murray a părăsit turneul sâmbătă, după ce a pierdut în fața lui Bautista-Agut în patru seturi, el consideră că poate să se bucure de victoriile în cinci seturi în fața lui Matteo Berrettini și Thanasi Kokkinakis.
Triplul campion de Grand Slam a luptat constant pentru a reveni în eșalonul superior al tenisului masculin după cea de-a doua operație la șold în 2019. Dar el a întâmpinat numeroase obstacole și piedici într-o călătorie care nu a fost ușurată de faptul că joacă cu un șold metalic. Ajuns la 35 de ani, fostul număr 1 mondial e conștient că nu mai întinerește, însă e de părere că mai are un cuvânt de spus.
CITEȘTE ȘI:

Andy Murray nu are de gând să-și ia rămas bun de la tenis

La conferința de presă de după meciul cu Bautista-Agut, Andy Murray a subliniat că vrea să își încheie cariera după bunul plan, înfruntând și învingând în mod regulat jucători de top: "Cred cănu știi niciodată exact când va fi sfârșitul. Mi-ar plăcea să mă retrag jucând tenis în acest mod, în care să concurez cu cei mai buni jucători din lume în cele mai mari evenimente și să îmi fac jocul", a declarat Andy Murray.
Murray a menționat apoi că a fost dezamăgit de nivelul său de tenis în cea mai mare parte a anului trecut. Dar el crede că toate eforturile și sacrificiile sale încep în sfârșit să dea roade, după cum o demonstrează performanțele sale de la Australian Open 2023: "Poate că au fost momente anul trecut în care nu am simțit că joc bine și nu mi-a plăcut modul în care jucam. Da, acele sacrificii mi-au permis să trec peste acele meciuri și să joc la un nivel ridicat care cred că a fost distractiv pentru cei care ne priveau", a spus el.
Dublul medaliat cu aur la Jocurile Olimpice crede cu tărie că încă poate provoca "pagube" atunci când joacă cel mai bun tenis al său: "M-am simțit bine pe teren. Este mai plăcut pentru mine când joc așa, când vin la un eveniment major și cred cu adevărat că pot face obține victorii. Dar, da, pot avea un parcurs mai lung decât turul al treilea la un Slam, nu există nicio îndoială în această privință. Evident, tragerile la sorți te pot ajuta. Dacă jucam la acest nivel anul trecut, probabil că nu aș fi fost pe locul 50, 60 în lume. Depinde de mine să încerc să schimb asta", a conchis el.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo