Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Australian Open, ziua 8 | Djokovic, victorie telegrafică cu De Minaur. Tabloul complet al sferturilor

Actualizat 23/01/2023 la 12:42 GMT+2

Australian Open a trecut de faza optimilor de finală. Ultimele partide din această fază au avut loc astăzi, când spectacolul a fost la înălțime. Alex De Minaur - Novak Djokovic se anunța meciul zilei, dar sârbul s-a impus la capătul unei partide care a fost unidirecționată. În schimb, duelul Rublev - Rune ne-a ținut cu sufletul la gură, concurând ca dramatism partida Murray - Kokkinakis.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Djokovic, în sferturi la Australian Open

UPDATE | Novak Djokovic a fost în control total în partida cu Alex De Minaur, de la Australian Open. Sârbul s-a impus după ceva mai mult de două ore de joc, scor 6-2, 6-1, 6-2.
În turul următor, fostul număr unu mondial îl va întâlni pe Andrey Rublev, care a salvat două mingi de meci în disputa sa cu Rune.
Odată cu victoria lui Djokovic, știm tabloul complet al sferturilor de la Australian Open.
Masculin
  • Khachanov - Korda
  • Tsitsipas - Lehecka
  • Shelton - Paul
  • Djokovic - Rublev
Feminin
  • Rybakina - Ostapenko
  • Pegula - Azarenka
  • Ka.Pliskova - Linette
  • Sabalenka - Vekic
UPDATE | Djokovic defilează spre sferturile de finală de la Australian Open: 6-2, 6-1 în fața unui De Minaur fără replică.
UPDATE | Novak Djokovic se impune ușor în primul set al disputei cu Alex De Minaur, din optimile Australian Open, scor 6-2.

Ruse și Kostiuk, în sferturi la dublu

UPDATE | Perechea româno-ucraineană Gabriela Ruse/Marta Kostiuk s-a calificat în sferturile probei de feminine de dublu din cadrul turneului de tenis Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, după ce a întrecut cuplul ceh Miriam Kolodziejova/Marketa Vondrousova, cu 6-3, 6-4, luni, la Melbourne. Ruse şi Kostiuk au obţinut victoria după o oră şi 21 de minute. După ce au dominat primul set (6-3), Ruse şi partenera sa au fost conduse cu 3-1 în actul secund, dar au câştigat patru ghemuri la rând şi s-au impus în cele din urmă cu 6-4. Ruse şi Kostiuk şi-au asigurat un cec de 116.500 de dolari australieni şi 430 de puncte WTA la dublu, urmând să joace în turul următor contra câştigătoarelor din meciul care opune perechile Monica Niculescu (România)/Viktorija Golubic (Elveţia) şi Storm Hunter (Australia)/Elise Mertens (Belgia/N.4), care se va juca tot luni.
Tot luni, Mihai Alexandru Coman şi croatul Matej Dodig, favoriţii numărul patru, au fost întrecuţi de australienii Cooper Errey/Marcus Schoeman cu 3-6, 6-4, 10-8, în prima rundă a probei de dublu a juniorilor. La dublu junioare, Mara Gae şi australianca Lily Taylor au fost învinse în primul tur de cuplul Nikola Daubnerova (Slovacia)/Ranah Akua Stoiber (Marea Britanie) cu 4-6, 6-1, 12-10.
UPDATE | Pentru prima oară în carieră, Ben Shelton va juca un sfert de finală într-un Grand Slam. Puștiul de 20 de ani a câștigat disputa 100% americană cu J.J.Wolf, scor 6-7(5) 6-2 6-7(4) 7-6(4) 6-2.
UPDATE | Avem set decisiv în disputa Ben Shelton - J.J.Wolf. Tânărul de 20 de ani câștigă tie-breakul setului 4 și vom avea decisiv: 6-7, 6-2, 6-7, 7-6.

Rune - Rublev, meci epic

UPDATE | Andrey Rublev e în al doilea sfert de finală din carieră la Australian Open. Rusul a revenit impresionant în decisiv, la Melbourne, în disputa cu Rune, impunându-se cu 6-3, 3-6, 6-2, 4-6, 7-6 (9).
În decisiv, Rublev a salvat două mingi de meci și a revenit de la 0-5 în super-tiebreak, pentru o victorie de colecție.
Pentru un loc în semifinalele competiției de la Antipozi, rusul se va lupta cu învingătorul disputei Djokovic - De Minaur.
UPDATE | Rune câștigă setul 4 cu 6-4 și împinge disputa în decisiv. Danezul a servit pentru a încheia manșa la 6-3, dar rusul a făcut breakul. Nu a fost suficient pentru un come-back, pentru că nordicul a reușit imediat încă un break.
UPDATE | Andrey Rublev câștigă setul al treilea cu 6-3, după doar 31 de minute de joc.
UPDATE | Holger Rune eglează la seturi după ce câștigă manșa a doua cu 6-3, după 40 de minute de joc.
UPDATE | Andrey Rublev câștigă primul set cu 6-3 în fața lui Holger Rune, după 37 de minute de joc.
UPDATE | Donna Vekic, ocupanta locului 64 WTA, s-a calificat în premieră în sferturile de finală de la Australian Open, după ce a trecut de tânăra Linda Fruhvirtova cu scorul de 6-2, 1-6, 6-3, după două ore și 9 minute de joc. Croata se va duela în continuare cu Aryna Sabalenka, favorita numărul 5 la Melbourne.
UPDATE | Ocupantă a locului 45 WTA, Magda Linette a produs marea surpriză în optimi la Australian Open și s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam, la 30 de ani. Sportiva din Polonia a trecut de favorita numărul 4, Caroline Garcia.
Magda Linette s-a impus cu scorul de 7-6 (3) 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 58 de minute de joc. În sferturile de finală, Magda Linette o va întâlni pe Karolina Pliskova, favorita numărul 30 de pe tabloul de simplu feminin.
picture

Așa s-a calificat Linette în sferturi la Australian Open 2023. Victoria uirașă cu Caroline Garcia

UPDATE | Karolina Pliskova, favorita numărul 30, s-a calificat în sferturile de finală de la Australian Open după ce a trecut de capul de serie numărul 23, Shuai Zhang, cu scorul de 6-0, 6-4, la capătul unui meci care a durat doar 57 de minute de joc.
În continuare, Pliskova se va duela la Melbourne pentru un loc în semifinale cu Magda Linette, care a învins-o în mod surprinzător pe Caroline Garcia, favorita numărul 4.
UPDATE | Aryna Sabalenka, favorita numărul 5 de pe tabloul de simplu feminin de la Australian Open, s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale turneului major de la Antipozi. Bielorusa a trecut în optimi de Belinda Bencic, favorita numărul 12, în minimum de seturi. Aceasta a fost a 8-a victorie consecutivă pentru bielorusă: 8-0 în 2023, 16-0 la seturi.
Sabalenka s-a impus cu scorul de 7-5, 6-2, la capătul unui meci care a durat o oră și 29 de minute de joc și în care a arătat un nivel de joc foarte ridicat, chiar dacă a fost nevoită să revină de la 1-3 și 2-4 în primul set. În continuare, bielorusa de pe locul 5 WTA se va duela pentru un loc în semifinale cu învingătoarea meciului dintre Donna Vekic și Linda Furhvirtova.
picture

Așa s-a calificat Aryna Sabalenka în sferturi la Australian Open! Victorie clară cu Belinda Bencic

UPDATE | Aryna Sabalenka revine de la 2-4 și câștigă primul set al meciului cu Bencic cu 7-5 după 53 de minute de joc.
UPDATE | Începe acțiunea din ziua a opta de concurs la Australian Open! Ziua se deschide cu meciul feminin din optimile de finală dintre Aryna Sabalenka și Belinda Bencic.
Știre inițială
Duminică au avut loc primele meciuri din optimile Australian Open, iar cele mai multe dintre ele au oferit un spectacol foarte frumos, așa cum este așteptat și luni, când se va completa tabloul sferturilor de finală ale competiției. Pe fiecare tablou vor avea loc câte 4 confruntări în această fază a competiției și toate se anunță extrem de disputate. La masculin, meciul zilei este Alex De Minaur - Novak Djokovic. Cei doi nu s-au mai înfruntat niciodată până acum într-un meci oficial.
La această ediție a turneului de la Melbourne, australianul de pe locul 24 ATP a cedat un singur set, în confruntarea cu Adrian Mannarino (locul 45 ATP), pe care l-a învins în 4 seturi, scor 6-7 (3), 6-4, 4-6, 1-6, după 3 ore și 30 de minute de joc. De cealaltă parte, și Djokovic, cap de serie numărul 4, a pierdut tot un singur set, în duelul cu Enzo Couacaud (locul 191 ATP), pe care l-a eliminat în turul 2, după o victorie cu scorul de 1-6, 7-6 (5), 2-6, 0-6, după două ore și 55 de minute de joc.
Programul partidelor de pe tabloul masculin:
  • Ben Shelton - Jeffrey John Wolf, John Cain Arena, ora 5:00
  • Andrey Rublev - Holger Rune, Rod Laver Arena, ora 5:30
  • Roberto Bautista-Agut - Tommy Paul, Margaret Court Arena, ora 7:00
  • Alex De Minaur - Novak Djokovic, Rod Laver Arena, ora 10:00
Programul transmisiunilor de la Austalian Open, ziua 8
Citește și:

AUSTRALIAN OPEN 2023 | 3 SPORTIVE DIN TOP 10 WTA JOACĂ LUNI LA MELBOURNE

Pe tabloul feminin cel mai interesant meci al zilei pare a fi cel dintre Aryna Sabalenka și Belinda Bencic, ocupantele locurilor 5, respectiv 10 în clasamentul mondial. Cele două s-au mai întâlnit de două ori până acum, împărțindu-și victoriile. Sabalenka a câștigat în două seturi în 2018, la New Haven, iar Bencic s-a impus în 3 seturi, în 2019, la Dubai.
La Australian Open 2023, niciuna dintre sportive nu a cedat vreun set, obținând victorii în minimum de seturi cu Martincova, Rogers și Mertens, respectiv Tomova, Liu și Giorgi. Un alt meci interesant de pe tabloul feminin este cel dintre Donna Vekic - Linda Fruhvirtova, mai ales în condițiile în care cehoaica în vârstă de doar 17 ani este la a doua sa apariție pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam.
Programul partidelor de pe tabloul feminin:
  • Aryna Sabalenka - Belinda Bencic, Rod Laver Arena, ora 2:00
  • Magda Linette - Caroline Garcia, Rod Laver Arena, ora 3:30
  • Donna Vekic - Linda Fruhvirtova, Margaret Court Arena, ora 3:30
  • Karolina Pliskova - Shuai Zhang, Kia Arena, ora 4:00
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play. În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
picture

Spectacolul de la Australian Open se vede în direct pe Eurosport în perioada 16-29 ianuarie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo