Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic a dat cărțile pe față la Australian Open: "Da, am o motivație în plus"! Cele două motive invocate de sârb

Nicu Savin

Publicat 25/01/2023 la 18:31 GMT+2

Novak Djokovic s-a calificat en-fanfare în semifinale la Australian Open, cedând numai 7 game-uri în duelul cu Andrey Rublev. La conferința de presă, sârbul a recunoscut că are o motivație în plus să câștige turneul din cauza a ceea ce i s-a întâmplat anul trecut și pentru că s-a vorbit prea mult despre accidentarea sa, pe care unii au pus-o la îndoială.

Novak Djokovic bei den Australian Open

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic este la două meciuri distanță de a cuceri al 10-lea titlu la Australian Open. Sârbul s-a calificat azi în semifinale, după o victorie clară împotriva lui Andrey Rublev, scor 6-1, 6-2, 6-4. Nole s-a simțit bine din punct de vedere fizic și a oferit o prestație aproape de perfecțiune, așa cum s-a întâmplat și în meciul din optimi cu Alex de Minaur.
Acest articol vă este oferit de Vodafone
Acest conținut vă este oferit de Vodafone.
La interviul acordat pe teren, după meci, Djokovic a admis că totul a funcționat excelent pentru el, asta și pentru că nu a mai resimțit dureri la coapsă. În jurul accidentării sale s-a creat o mare controversă în ultimele zile, existând oameni care l-au acuzat că exagerează cu privire la gravitatea leziunii.

Djokovic a recunoscut că este motivat suplimentar de accidentare și de pățania de anul trecut de la Australian Open

Situația nu face decât să-l motiveze pe Nole, care a recunoscut acest lucru la conferința de presă, adăugând că și ceea ce i s-a întâmplat anul trecut în crește determinarea pentru a merge până la capăt.
"Nu cred că îmi lipsește determinarea. Întotdeauna dau tot ce am mai bun, mai ales în Grand Slam-uri, pentru că în acest moment al carierei sunt turneele care contează cel mai mult pentru mine. Dar da, am putea spune că anul acesta am o motivație în plus. Din cauza accidentării și din cauza a ceea ce s-a întâmplat anul trecut. Vreau să fac totul corect. Nu aș putea cere o situație mai bună acum.", a spus Djokovic în fața jurnaliștilor.
Careul de ași e complet! Cine câștigă trofeul de la Australian Open 2023?
Succesul de azi a fost al 26-lea consecutiv obținut de sârb la Melbourne, care a egalat astfel recordul lui Agassi în acest sens. Americanul a obținut 26 de victorii la rând între 2000 și 2004, dar Nole are șanse mare să îl depășească. Nole este la a 10-a semifinală la Antipozi și, de câte ori a ajuns în "careul de ași" până acum, a și câștigat trofeul.
În penultimul act, sârbul va da piept cu Tommy Paul, într-o întâlnire care se va consuma în premieră în circuitul ATP. Djokovic a vorbit la superlativ despre viitorul său adversar și a spus că l-a urmărit atent și știe ce poate, chiar dacă nu a jucat până acum împotriva lui.
"Nu l-am confruntat niciodată, dar știu cum joacă. E în circuit de câțiva ani și l-am văzut jucând mult, mai ales la acest turneu. Probabil joacă cel mai bun tenis din viața lui. Este un tenismen foarte exploziv, foarte dinamic, solid cu reverul și rapid. Îi place să intre în teren și să dicteze punctele cu dreapta. Are un serviciu foarte bun și variat, capabil să servească din toate unghiurile. Foarte complet. Are și un antrenor care a fost alături de câțiva jucători de foarte buni. Nu are nimic de pierdut, așa că îmi imaginez că va încerca să joace cel mai bun tenis al său.", a adăugat Djokovic.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo