Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

John McEnroe, avertisment pentru Djokovic la Australian Open: "Atenție mare la De Minaur!"

Irina Aldea

Publicat 22/01/2023 la 06:07 GMT+2

John McEnroe nu este sigur că Novak Djokovic - care are o problemă evidentă la picior - este în formă maximă înaintea meciului din optimile de finală de la Australian Open împotriva lui Alex De Minaur, și crede că australianul îi poate pune probleme campionului de 35 de ani.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Alex De Minaur îi poate crea probleme lui Novak Djokovic dacă sârbul nu se "simte 100%", potrivit expertului în tenis, John McEnroe. Djokovic a suferit o accidentare la Adelaide și s-a confruntat cu ea în toate meciurile disputate la Australian Open până acum, însă a reușit să treacă de Roberto Carballes Baena, Enzo Couacaud și Grigor Dimitrov cedând un singur set.
McEnroe l-a lăudat pe Djokovic pentru că "și-a făcut treaba" în ciuda faptului că nu părea în deplină formă pe teren: "Este foarte greu de spus ce se întâmplă exact cu Novak din punct de vedere fizic", a declarat el în exclusivitate pentru Eurosport. "Își face treaba, cu siguranță nu arată ca și cum ar fi [100] la sută. Este o întrebare despre cine va profita de asta atunci când lucrurile vor deveni dificile. Se pare că este capabil să se ridice la înălțimea situației. Dar, pentru mine, îl va ajunge din urmă dacă nu este bine", a transmis McEnore pentru Eurosport.
CITEȘTE ȘI:

Novak Djokovic, avertizat de McEnroe înainte de meciul cu De Minaur de la Australian Open 2023

McEnroe consideră că De Minaur va profita la maximum de situația dificilă în care se regăsește sârbul: "Acesta este fie ceva care nu va fi o problemă într-un meci sau două, fie va fi o provocare foarte mare. De Minaur, următorul său adversar, este cineva cu mare potențial [care ar putea face asta], deoarece se bazează pe viteză și pe curaj și pe faptul că își face adversarul să muncească. Genul de tip care i-ar putea crea probleme lui Novak dacă nu este 100%, așa că mare atenție la tipul ăsta".
Ajuns la 35 de ani, Novak Djokovic va juca împotriva lui De Minaur după ce australianul l-a învins luni dimineață pe Benjamin Bonzi în minimum de seturi. Deși crede că va fi nevoie de "ceva incredibil" pentru a-l învinge pe Djokovic, McEnroe consideră că De Minaur este capabil să îl elimine din concurs pe sârb.
"Dacă este 100% sau aproape de asta, atunci De Minaur este genul de om care poate nu-l poate răni foarte mult, așa că Novak este marele favorit. Este foarte greu de spus unde se află în acest moment. Accidentările de acel timp sunt foarte greu de diagnosticat, dar se și revine greu după ele. Chiar e nevoie de odihnă. Deci, dacă aceasta este într-adevăr o accidentare în care tendonul îi afectează mișcarea, sunt impresionat. I-a ieșit până acum, așa că sperăm că nu este prea grav și că poate ieși și poate juca tipul de meciuri pe care l-am văzut atât de des în Australia", a mai transmis McEnroe.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo