Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, capacitate de suferință uriașă! Ce le-a dezvăluit jurnaliștilor la Australian Open

Bianca Dumitru

Actualizat 21/01/2023 la 21:15 GMT+2

Novak Djokovic s-a calificat sâmbătă în optimile Australian Open, după ce l-a învins în 3 seturi pe Grigor Dimitrov. Fostul lider ATP a dezvăluit după meci cât de greu i-a fost pe teren în cele 3 partide deja disputate la Melbourne și cât de mult îl deranjează accidentarea la coapsă.

Djokovic - Dimitrov - Australian Open Rezumat

Novak Djokovic a obținut sâmbătă calificarea în optimile Australian Open, după ce s-a impus în fața lui Grigor Dimitrov (locul 28 ATP), în trei seturi, scor 6-7 (7), 3-6, 4-6, după 3 ore și 7 minute de joc.
Fostul lider ATP a vorbit la conferința de presă de la finalul partidei despre starea sa de sănătate și despre motivele pentru care nu a vrut să se retragă de la primul Grand Slam al anului deși suferise o accidentare înainte de startul competiției.
Sârbul a spus că a avut dureri mari în cele 3 meciuri disputate până acum, dar că este decis să meargă mai departe, făcând tot posibilul pentru a trece peste dureri.
"Nu am vrut să mă retrag din turneu pentru că am vrut să văd cum mă voi simți pe teren. Primul meci a fost bun. În al doilea meci, m-am chinuit foarte mult. Am avut câteva momente în care a fost foarte rău. Astăzi, la fel.
Cred că am început meciul foarte bine, simțindu-mă bine. Am trecut prin suișuri și coborâșuri din punct de vedere fizic și cred că doar am găsit o modalitate de a câștiga un meci atât de interesant, o bătălie dură, de peste trei ore pentru trei seturi.
Am reușit, așa cum am spus, să supraviețuiesc și să trec mai departe. O voi lua meci cu meci. Nu știu ce mă așteaptă, dar sper și am încredere că va fi bine", a declarat Djokovic.
Citește și:

Djokovic, despre starea lui fizică: "E un roller coaster"

Novak Djokovic a vorbit și despre durerile pe care le simte pe parcursul unui meci, comparându-și starea cu un roller coaster din cauza alternării momentelor în care se simte bine, cu cele în care are dureri mari.
"În ultimele meciuri, inclusiv în acesta, am început bine întotdeauna, apoi am făcut ceva mișcare și situația s-a înrăutățit. Apoi își fac pastilele efectul, funcționează puțin, apoi nu mai funcționează, apoi funcționează din nou. Este într-adevăr un roller coaster.
E nevoie de multă energie pe care o cheltui atât mental, cât și fizic, pentru a face față meciului, adversarului meu și, de asemenea, stării fizice nu tocmai bune. Dar este ceea ce este.
E un fel de circumstanță pe care trebuie să o accepți. Sunt foarte recunoscător că sunt capabil să joc. Având în vedere cum arătam chiar înainte de începerea turneului, m-am gândit că nu va fi posibil. Sunt încă aici și încă rezist", a adăugat fostul lider ATP.
Pentru Novak Djokovic urmează, în optimi, duelul cu Alex De Minaur (locul 24 ATP), meci programat luni, de la o oră care va fi anunțată ulterior de organizatori.
ATP: Cine va câștiga trofeul la Australian Open 2023?
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play. În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol