Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Partidele de la Australian Open durează din ce în ce mai mult! Care sunt motivele și ce se va întâmpla în anii următori

Bianca Dumitru

Publicat 26/01/2023 la 10:59 GMT+2

Australian Open 2023 a ajuns în faza semifinalelor. Ediția din acest an a atras atenția prin meciuri mai lungi, iar specialiștii au încercat să afle care sunt factorii care au dus la acest fenomen.

Murray, Kokkinakis

Credit imagine: AFP

Au mai rămas 6 meciuri până la încheierea Australian Open 2023. La primul turneu de Grand Slam din acest an, meciurile au avut o durată mai mare decât la edițiile precedente, jucătorii fiind nevoiți să stea pe teren mai mult decât de obicei.
Acest articol vă este oferit de Vodafone
Acest conținut vă este oferit de Vodafone.
Potrivit statisticilor, partidele de pe tabloul masculin de la Melbourne au durat, în medie, cu 25 de minute mai mult decât la ediția din 2021, punctele implicând și un număr mai mare de lovituri.
Cel mai lung meci de la Australian Open 2023 a fost duelul dintre Andy Murray și Thanasi Kokkinakis, care s-a întins pe durata a 5 ore și 50 de minute, încheindu-se cu scorul de 4-6, 6-7 (4), 7-6 (5), 6-3, 7-5 în favoarea scoțianului.
Potrivit analiștilor The Age, aceste partide lungi fac parte dintr-un trend care ar putea continua și în anii următori, această tendință fiind influențată de mai mulți factori, cum ar fi calitatea mingilor, nivelul jucătorilor sau secundele pe care aceștia le au la dispoziție pentru a servi.

Australian Open și trend-ul meciurilor din ce în ce mai lungi

În primele 4 tururi, meciurile de pe tabloul masculin de la Australian Open au durat, în medie, 172 de minute, mai mult cu 25 de minute față de cele de la ediția din 2021.
Conform Tennis Australia, acest lucru a fost influențat și de time-out-urile medicale, dar și de timpul scurs între seturi. Analistul de date din tenis, Craig O'Shannessy, a spus că, printre factorii care afectează durata meciurilor de tenis, se mai află și temperaturile din timpul turneului, dar și starea terenurilor și a mingilor.
În acest an, la Melbourne, jucători ca Rafael Nadal, Andy Murray, Novak Djokovic și Felix Auger-Aliassime au pus la îndoială calitatea mingilor, acestea schimbându-se semnificativ într-un timp destul de scurt, ceea ce a influențat loviturile sportivilor.
Specialiștii spun că este evident că schimburile au devenit mai lungi pentru că mingile sunt mai moi și mai greu de lovit. Rămâne de văzut ce se va schimba până anul viitor sau dacă această tendință va continua.
Careul de ași e complet! Cine câștigă trofeul de la Australian Open 2023?
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play. În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo