Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Performanța uimitoare atinsă de Novak Djokovic la Australian Open 2023! O singură dată în carieră a mai reușit asta

Irina Aldea

Publicat 31/01/2023 la 13:19 GMT+2

Novak Djokovic a atins o performanță uimitoare la Australian Open 2023, în timpul parcursului său spre al 22-lea trofeu de Grand Slam al carierei.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic (5 ATP, favorit nr. 4) a câştigat duminică finala de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, după ce în ultimul act l-a învins pe grecul Stefanos Tsitsipas (4 ATP, favorit nr. 3) cu 6-3, 7-6 (4), 7-6 (5). Odată cu acest succes, campionul sârb, în vârstă de 35 de ani, care a cucerit pentru a zecea oară trofeul la competiţia de la Antipozi, a obţinut al 22-lea său titlu major, egalând astfel recordul rivalului său spaniol, Rafael Nadal.
În plus, Djokovic a revenit de luni în fotoliul de lider al clasamentului ATP, pe care l-a ocupat anterior timp de 373 de săptămâni (record absolut la masculin). "Nole" nu a putut participa la ediţia de anul trecut a Australian Open, câştigată de Nadal, sârbul fiind expulzat din Australia deoarece nu era vaccinat împotriva COVID-19.
CITEȘTE ȘI:

Ce performanță uimitoare a bifat Novak Djokovic la Australian Open 2023

Pe parcursul primului turneu de Grand Slam al anului, Novak Djokovic și-a egalat recordul personal în turneele majore. Mai exact, marele campion sârb și-a cedat de doar 6 ori serviciul (3 cu Dimitrov, 2 cu Paul, 1 cu Tsitsipas) pentru a câștiga marele trofeu în Australia, la fel cum a reușit și la ediția din 2015 a Wimbledon-ului.
Pe durata Australian Open, Novak Djokovic i-a învins pe Carballes Baena, Couacaud, Dimitrov, De Minaur, Rublev, Paul și Tsitsipas, cedând un singur set în fața francezului Enzo Couacaud la tiebreak. Înainte de cucerirea primului turneu major al anului, Djokovic s-a impus și la Adelaide (l-a învins pe Sebi Korda în ultimul act), acolo unde s-a ales cu o accidentare la coapsa piciorului stâng în timpul semifinalei cu Medvedev.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo