Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sebastian Korda, pus pe glume după victoria în fața lui Medvedev: "Sunt cel mai slab sportiv din familie"

Alex Masgras

Publicat 20/01/2023 la 16:47 GMT+2

Sebastian Korda s-a calificat în premieră în optimile de finală de la Australian Open, după ce l-a învins în turul al treilea pe dublul finalist de la Melbourne, Daniil Medvedev. La finalul partidei de pe Rod Laver Arena, campionul de la juniori din 2018 a fost pus pe glume, la interviul acordat pe teren.

Rezumatul partidei Sebastian Korda - Daniil Medvedev, câștigată de american în 3 seturi

Sebastian Korda l-a învins pe Daniil Medvedev în turul al treilea de la Australian Open și a obținut calificarea în optimile de finală ale turneului de la Melbourne. Americanul de 22 de ani s-a impus în fața fostului număr 1 mondial cu 7-6(7), 6-3, 7-6(4), după trei ore de joc.
Korda a depășit astfel cea mai bună performanță a sa, realizată în 2022, atunci când la prima sa participare pe tabloul principal de la Melbourne ajungea în turul al treilea.
Campion în 2018 la Australian Open în turneul destinat juniorilor, Korda a dezvăluit că se simte foarte bine în Australia, acolo unde și familia sa a avut realizări importante:
"În primul rând vreau să vă mulțumesc pentru atmosferă și pentru susținere. A fost un meci incredibil, am știut ce trebuie să fac, chiar și când aveam suișuri și coborâșuri din cauza emoțiilor. Sunt încântat, am jucat grozav. A fost un meci incredibil pentru mine.
2018, au trecut cinci ani. Iubesc să joc în Australia. Familia mea iubește să joace în Australia. Este grozav că avem o mulțime de amintiri plăcute aici", a spus Sebastian Korda, la finalul victoriei cu Daniil Medvedev.
Citește și:

Sebastian Korda a cucerit titlul la juniori de la Australian Open în 2018

Petr Korda, tatăl lui Sebastian Korda, a cucerit trofeul de la Australian Open în 1998. Mama sa, Regina Rajchrtova, a fost și ea jucătoare de tenis, cea mai bună clasare a sa fiind locul 26 în 1991, în timp ce cele două surori ale sale, Nelly și Jessica, au cucerit și ele Openul Australian, la golf. La interviul acordat pe teren, Sebastian Korda a glumit și a spus că până acum este cel mai slab sportivi al familiei:
"Nu știu unde mă voi clasa, dar cea mai bună clasare a mamei mele a fost pe 24, tata a fost pe 2, Nelly, sora mea, a fost numărul 1, Jessica a fost pe 6 (n.r. ambele la golf). E clar că sunt cel mai slab sportiv din familie de până acum", a spus Korda, râzând.
La finalul partidei cu Medvedev, Korda a ținut să le mulțumească și celor din echipa sa, printre care și lui Andre Agassi, de patru ori campion la Melbourne:
"Am o echipă incredibilă. Dean Goldfine, Radek Stepanek, Martin Stepanek, părinții mei, care m-au ajutat toată viața. Andre Agassi, cu care vorbesc foarte mult, este ca un mentor pentru mine. Este o parte importantă a echipei mele. Am o echipă foarte bună", a mai spus Korda.
În turul următor, Sebastian Korda îl va întâlni pe Hubert Hurkacz (11 ATP), cel care a trecut în turul al treilea de canadianul Denis Shapovalov scor, 7-6(3), 6-4, 1-6, 4-6, 6-3. Singurul duel direct dintre cei doi a avut loc la Delray Beach în urmă cu doi ani, iar polonezul s-a impus cu un dublu 6-3.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo