Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Stefanos Tsitsipas, în sferturi la Australian Open, după o victorie în 5 seturi cu Jannick Sinner

Nicu Savin

Actualizat 22/01/2023 la 14:22 GMT+2

Stefanos Tsitsipas s-a calificat în sferturille de finală de la Australian Open, după un meci dramatic împotriva lui Jannick Sinner. Elenul a avut 2-0 la seturi, dar italianul a revenit și totul s-a decis în setul 5. Tsitsipas a fost mai proasăît și s-a impus cu scorul final de 6-4, 6-4, 3-6, 4-6, 6-3.

Tsitsipas, punct fantastic în meciul cu Sinner! Grecul și-a pasat adversarul în "stilul Rafa Nadal"

Ultimul meci al zilei a 7-a de pe tabloul masculin de la Australian Open a fost unul memorabil. Stefanos Tsitsipas și Jannick Sinner au luptat până la epuizare pentru un loc în sferturile de finală, iar grecul s-a impus după 5 seturi extenuante, scor 6-4, 6-4, 3-6, 4-6, 6-3.
Tsitsipas a început mai bine și după o oră și jumătate conducea cu 2-0 la seturi. Sinner a reușit să revină după ce a fost condus cu break în fiecare set, dar grecul a replicat aproape instantaneu și părea că va obține o nouă victorie facilă.

Stefanos Tsitsipas s-a opus unei noi reveniri epice a lui Jannick Sinner și e în sferturi la Australian Open

Nu a fost să fie așa pentru că italianul și-a ridicat nivelul și a câștigat următoarele două manșe, trimițând meciul în decisiv. Italianul ajunsese în optimi după o altă revenire de la 0-2 la seturi, contra lui Fucsovics, dar de acestă dată nu a mai izbutit "minunea".
În setul 5 s-a mers cu serviciul până la 3-2 pentru elen, moment în care acesta a reușit să rupă echilibrul și să facă break, pe care ulterior l-a confirmat cu un game solid pe serviciu. Sinner s-a apropiat la 3-5, dar Tsitsipas a fost din nou impecabil la serviciu și a închis meciul după mai bine de 4 ore de la primul schimb.
Așadar, Stefanos Tsitsipas a trecut cu bine de cel mai greu test de la Australian Open și acces pentru a 4-a oară în ultimele 5 ediții în sferturile de finală de la Openul Vesel. Grecul va lupta pentru un loc în semifinale cu surprinzătorul Jiri Lehecka, cel care a eliminat doi capi de serie în ultimele două partide, Cameron Norrie și Felix Auger-Aliassime. În celălalt sfert de pe această parte de tablou se vor întâlni Karen Khachanov și Sebastian Korda.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo