Prima mare competiție a noului sezon competițional are loc în fiecare an, în ianuarie, la Melbourne. Este vorba despre Australian Open, primul turneu de Grand Slam al sezonului, care are o tradiție de 115 ani și care a oferit de-a lungul timpului partide epice, meciuri cu o mare încărcătură emoțională și finale de neuitat.
Australian Open 2020 se anunță a fi "cel mai tare turneu din istoria de 115 ani", așa cum notează organizatorii pe site-ul oficial al competiției. Toți jucătorii importanți din Top 100, de la feminin și masculin, au anunțat că vor fi prezenți la Melbourne. Marile noastre speranțe se leagă, ca întotdeauna, de Simona Halep. La ediția din acest an, la Melbourne pot fi atinse cinci recorduri impresionante pe tabloul masculin de tenis.

1 Federer poate deveni cel mai în vârstă campion la Australian Open

Australian Open
Jaqueline Cristian, prima victorie din carieră într-un turneu de Grand Slam
ACUM 12 ORE
Până acum, acest record îi aparține fostului campion de la Australian Open, Ken Rosewall, care a cucerit titlul în 1972, pe când avea 37 de ani și 62 de zile. În orice caz, dacă Federer – care are acum 38 de ani și cinci luni – va reuși să se impună pentru a șaptea oară la Australian Open, atunci va deveni cel mai vârstnic campion al acestui turneu, dar și cel mai în vârstă campion în toate turneele majore.
https://i.eurosport.com/2020/01/15/2753556.jpg

2 Nadal îl poate egala pe Federer la titlurile de Grand Slam câștigate

Cu șapte victorii la ediția din 2020 a Australian Open, Rafael Nadal îl poate egala pe Roger Federer la titlurile majore cucerite în carieră. Mai apoi, ibericul va putea încerca să-l întreacă pe marele campion elvețian la Roland Garros, pe suprafața lui preferată, acolo unde deține 12 titluri.
https://i.eurosport.com/2020/01/15/2753553.png

3 Federer îl poate egala pe Djokovic la numărul de titluri de la AO câștigate

Până în acest moment, Roger Federer are la Australian Open șase titluri de Grand Slam și este în urma lui Novak Djokovic cu doar o reușită. Sârbul are cele mai multe titluri la Melbourne – șapte. Dacă în 2020 se va impune, elvețianul îl va egala pe Djokovic, fiecare având șapte titluri la primul mare turneu al anului.

4 Federer – Djokovic: cine va avea mai multe finale disputate la Australian Open

În prezent, Roger Federer și Novak Djokovic sunt la egalitate din punct de vedere al numărului de finale disputate la Australian Open, amândoi având șapte. Fără îndoială, ambii campioni vor încerca să o joace pe a opta la Melbourne. Djokovic le-a câștigat pe toate în Australia, în timp ce Federer a cucerit șase titluri și a suferit o înfrângere dureroasă în 2009, în fața lui Rafael Nadal, acela fiind singurul titlu al oibericului la Melbourne.
https://i.eurosport.com/2020/01/15/2753538.jpg

5 Rafael Nadal poate avea cel mai bun al doilea procentaj de apariții în finale la Australian Open

Acesta este un record care poate fi atins doar de Rafael Nadal. Actualul lider mondial din ATP deține recordul pentru al doilea cel mai bun procentaj de apariții în finale (5) cu Andy Murray și Stefan Edberg. În orice caz, dacă Nadal va ajunge în 2020 în finală, el va avea al doilea cel mai bun procentaj de apariții în finale la Australian Open, după Novak Djokovic și Roger Federer.
Toate meciurile de la Australian Open 2020 vor putea fi urmărite pe Eurosport Player. Cele mai interesante dispute vor fi transmise în exclusivitate pe programele Eurosport și vor avea acoperire și pe eurosport.ro.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Australian Open
Novak Djokovic se întoarce, în cele din urmă, în Serbia. Inițial voia să rămână la Marbella
ACUM 13 ORE
Australian Open
De ce aproape nimeni nu l-a susținut pe Djokovic. Anunț din interior: "Adevărul e unul singur"
ACUM 13 ORE