Un singur set a pierdut Novak Djokovic la ediția din 2020 a Australian Open, în primul tur. În partida din sferturi cu Raonic, Djokovic nu i-a lăsat nicio șansă adversarului și a obținut biletul către penultimul act, acolo unde va juca pentru a 50-a oară cu Roger Federer.
Djokovic a vorbit după partidă despre momentul din setul 3 când a avut nevoie de intervenția medicală pentru probleme la ochi și și-a cerut scuze față de adversar. De asemenea, Djokovic a prefațat marele duel cu Federer.
Vreau să-mi cer scuze din nou lui Milos, adesea când vezi un jucător mergând la vestiar se schimbă jocul, îmi cer scuze și publicului. Am fost nevoit să iau acea pauză, nu mai puteam să văd și a trebuit să-mi schimb lentilele de contact
Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
ACUM O ZI
Sunt onorat că Rod Laver este prezent în această seară aici pentru acest meci, îi mulțumesc foarte mult. Asta face ca presiunea să fie și mai mare. Acesta este loc mereu favorit, acesta este terenul meu favorit
Am un respect imens pentru Roger (Federer) pentru ce a realizat în acest sport, este unul dintre cei mai mari din istorie. Cu siguranță unul dintre cei doi cei mai mari rivali ai mei. Am spus-o de multe ori și o repet: meciurile cu Roger și Rafa (Nadal) m-au făcut jucătorul care sunt astăzi

Discursul lui Novak Djokovic după calificarea în semifinalele Australian Open

Interviu pentru Eurosport

Djokovic a vorbit ulterior și la microfonul Eurosport despre duelul cu Raonic, dar și despre semifinala pe care o va avea în fața lui Roger Federer.
Cheia împotriva lui este returul de serviciu. Știam că trebuie să-l fac să se miște mult pe teren, să-l țin la distanță. M-am descurcat destul de bine, schimburile de pe fundul terenului au funcționat bine pentru mine. În comparație cu felul în care servește el, nu poți numi serviciul meu o bombă. El are unul dintre cele mai bune și rapide servicii din circuit.
Da, îl pot surprinde pe Roger Federer, asta încercăm să facem. Este unul dintre cei mai mari rivali ai mei și am un respect uriaș pentru el. De fiecare dată când jucăm unul împotriva celuilalt trebuie să ne ridicăm nivelul.
Toate meciurile de la Australian Open 2020 vor putea fi urmărite pe Eurosport Player. Cele mai interesante dispute vor fi transmise în exclusivitate pe programele Eurosport și vor avea acoperire și pe eurosport.ro. Vodafone este sponsorul transmisiunilor Eurosport de la turneele de tenis de Grand Slam. Urmărește Australian Open pe Eurosport, acasă prin canalele din grila UPC sau oriunde, pe mobil, prin Vodafone TV.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Australian Open
Marian Vajda a rupt, în sfârşit, tăcerea. Antrenorul lui Djokovic a spus cum se simte sârbul
IERI LA 06:52
Australian Open
EXCLUSIV | Florin Mergea, despre controversatul "caz Djokovic": "E normal să-i dea în judecată!"
IERI LA 06:00