Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic - Thiem 6-4 în finala de la Australian Open

Cristian Mihală

Actualizat 02/02/2020 la 14:49 GMT+2

Novak Djokovic a câștigat a 8-a sa finală de la Australian Open, după un meci extraordinar împotriva lui Dominic Thiem.

Thiem vs Djokovic

Credit imagine: Eurosport

VICTORIE NOVAK DJOKOVIC! Sârbul câștigă finala de la Australian Open împotriva lui Dominic Thiem!
5-4 pentru Novak Djokovic, care se pregătește să servească pentru meci!
Dominic Thiem rămâne în meci, după un game câștigat cu greu în fața lui Djokovic.
Novak Djokovic servește impecabil și conduce cu 4-2 în setul decisiv.
Thiem câștigă game-ul pe propriul serviciu, după ce Djokovic i-a pus mari probleme. Este 3-2 pentru Nole, care urmează la serviciu.
Nole salvează o minge de break și câștigă game-ul! Este 3-1 pentru jucătorul sârb.
Djokovic reușește break-ul în setul decisiv. Este 2-1 pentru omul care a câștigat de 7 ori titlul la Australian Open.
Se joacă de peste 3 ore la Melbourne, iar finala se va decide în setul 5. Scorul este 1-1, după ce ambii jucători s-au impus la serviciu.
Novak Djokovic își adjudecă setul 4 cu un as, iar finala de la Melbourne intră în decisiv!
Nole reușește break-ul la 5-3 și va servi pentru câștigarea setului 4.
Se menține echilibrul în setul 3 al finalei de la Australian Open. Nole conduce cu 3-2, după 5 game-uri în care cei doi jucători au servit extrem de eficient.
Ambii jucători s-au impus pe propriul serviciu. Scorul este 2-1 în favoarea lui Djokovic.
Djokovic începe bine setul 4 și câștigă game-ul pe propriul serviciu.
Dominic Thiem câștigă setul 3 în fața lui Novak Djokovic și se apropie de câștigarea primului Grand Slam din carieră
Nole își face și el serviciul și forțează rămânerea în setul 3.
5-1 pentru Thiem, care reușește un nou game la serviciu excelent.
Nole câștigă game-ul pe propriul serviciu și rămâne în lupta pentru setul 3.
Dominic Thiem încheie game-ul cu un as și se apropie din ce în ce mai mult de câștigarea setului.
Un nou game reușit de Thiem! Sportivul de 26 de ani reușește break-ul și se distanțează la 3 de Novak Djokovic.
Dominic Thiem servește excelent, în timp ce Djokovic încă nu se regăsește. Este 2-0 pentru jucătorul austriac, în setul al 3-lea.
Continuă perioada de joc foarte bună a lui Thiem, iar austriacul reușește break-ul în debutul setului 3.
Dominic Thiem câștigă set-ul secund, cu 6-4. Înaintea ultimului game, a avut loc un moment inedit pe arena din Melbourne. La 5-4 în setul secund, după ce Thiem a făcut break-ul, Djokovic l-a bătut pe picior pe arbitrul de scaun. Nole i-a reproșat acestuia că l-a penalizat de două ori cu întarzierea serviciului, lucru care l-a costat pierderea game-ului pe propriul serviciu.
Thiem reușește al doilea break din acest set și conduce cu 5-4. Austriacul va servi pentru set!
Moment rar într-o finală de Grand Slam! Djokovic depășește timpul acordat pentru serviciu și stârnește reacții de uimire din tribune.
Break reușit de Nole! Este 4-4, după un game extrem de disputat, cu Thiem la serviciu.
Djokovic continuă să servească excelent, iar Thiem nu reușește să facă break-ul. Este 4-3, iar setul secund rămâne extrem de echilibrat.
Thiem joacă din ce în ce mai eficient, iar Nole se vede pus în dificultate. Austriacul face 4-2, după o luptă intensă contra sârbului.
Djokovic nu se mai încurcă pe propriul serviciu și se apropie la un singur game de Thiem.
Dominic Thiem își face excelent serviciul și conduce cu 3-1.
Este rândul lui Djokovic să comită dublă greșeală. Thiem profită de eroarea sârbului și conduce cu 2-1 în setul al doilea.
A trecut o oră de la startul finalei! Djokovic și Thiem se află la egalitate, 1-1, în setul secund, după un game la 0 câștigat de austriac.
Thiem face o dublă greșeală și Djokovic câștigă primul set cu 6-4.
"Spectacol încă din debut" spune Alexandra Dulhgheru și are dreptate! Thiem egalează la 4!
Thiem câștigă o minge lungă, de 24 de lovituri și apoi face break! Este 4-3 pentru sârb.
Thiem rezistă și câștigă încă un game pe propriul serviciu. Este 4-2 pentru sârbul Djokovic.
Primul game obținut de Thiem. Este 3-1 pentru Djokovic!
Break Djokovic. Sârbul începe perfect. 2-0.
A început finala dintre Djokovic și Thiem.
De 7 ori campion la Australian Open, Djokovic a cucerit trofeul la Antipozi mai des decât oricare alt jucător din istorie. În contextul în care numărul doi mondial se simte atât de bine la Melbourne, iar forma sa este una fantastică (nu are partidă pierdută în 2020, trecându-şi în palmares înainte de primul Grand Slam al anului şi ATP Cup), se pune o întrebare legitimă: cum poate fi stopat sârbul.
Djokovic şi Thiem vor fi faţă în faţă pentru a 11 oară în circuitul ATP, dar miza nu a fost niciodată la fel de mare ca acum. Sârbul îl conduce pe adversar doar cu 6-4, semn că Dominic găseşte destul de des o cale de a-l scoate din zona de confort pe numărul doi mondial. Mai mult, Thiem a câştigat 4 din ultimele 5 partide, însă să îl învingi pe Nole la Melbourne e cu totul altă provocare.
Dominic a câştigat ultimul nostru meci direct, unul foarte echilibrat, la Londra. Aici, a jucat fantastic împotriva lui Rafa, am urmărit meciul. E fără îndoială unul dintre cei mai buni jucători din lume şi merită să fie aici. Trebuie să îmi menţin echilibrul şi să îmi asum riscuri atunci când merită. Thiem e capabil de meciuri mari, uneori joacă aproape perfect, aşa cum s-a întâmplat la Londra, dar sunt pregătit | Novak Djokovic
Djokovic are şansa celui de-al 8-lea titlu la Australian Open, urmând a-i acompania pe Nadal şi Federer în rândul jucătorilor care au câştigat acelaşi turneu de Grand Slam de cel puţin 8 ori. Rafa are 12 Roland Garrosuri, în timp ce FedEx s-a impus de 8 ori la Wimbledon.
Lista celor mai de sucees jucători la Australian Open
  • Novak Djokovic - 7
  • Roger Federer - 6
  • Roy Emerson - 6
  • Andre Agassi - 4
  • Jack Crawford - 4
  • Ken Rosewall - 4

Cum îl poate învinge Thiem pe Djokovic în finala Australian Open

Misiunea pare, la o primă vedere, aproape imposibilă. Nole a fost cinic la Melbourne, cedând doar un set şi nu se simte în niciun loc mai bine decât pe Rod Laver Arena.
În ciuda faptului că Thiem are 26 de ani, el nu va fi probabil la fel de proaspăt precum Djokovic. Austriacul a avut parte de una dintre cele mai solicitante partide - fizic şi mental - în confruntarea cu Nadal. Apoi, a făcut din nou risipă de energie împotriva lui Alexander Zverev, o altă dispută teribil de echilibrată.
Thiem
Pentru a avea o şansă, Thiem trebuie să se recupereze perfect şi să fie fresh, împotriva posibil celui mai bun atlet al planetei.
Pe lângă condiţia fizică, austriacul trebuie să fie la cel mai înalt nivel în momentele cheie. Nole îşi ridică nivelul incredibil în punctele decisive, astfel că pentru a avea o şansă trebuie ca Thiem să nu lase garda jos, să nu cedeze în faţa presiunii. A avut un test util în acest sens în faţa lui Nadal, deşi pe finalul setului al patrulea cu ibericul a părut că nu mai poate gestiona perfect situaţia, că îşi pierde busola.
Thiem va trebui, de asemenea, să fie extrem de agresiv şi are nevoie să alterneze mult, pentru a-l scoate pe Djokovic din zona de confort. Atâta vreme cât sârbul se va simţi în control şi i se va oferi cadenţă, acesta va fi aproape imposibil de oprit. Dominic are nevoie să ia mingea din urcare, să îl pună pe oponent în criză de timp şi, poate cel mai important, va avea nevoie ca serviciul să îi funcţioneze la nivel maxim. Împotriva celui mai bun jucător la retur din istorie, e foarte greu să ai vreo şansă dacă nu pui mingea în teren în măcar 65-70% din cazuri.
Thiem pare la nivel mental pregătit să devină un câştigător de turneu de Grand Slam, însă a avut neşansa întotdeauna să dea peste "regii" turneelor la care a ajuns în finală: a dat de două ori peste Rafa în ultimul act la Roland Garros, iar acum îl are în faţă pe Djokovic, la Australian Open.

Dominic Thiem, despre finala cu Novak Djokovic

Am avut meciuri grele. A fost un meci ireal, atât de dur, atât de aproape, cu Zverev. El a servit foarte bine, a avut un procentaj atât de bun pe primul serviciu. Nu e ușor, am luptat atât de tare contra lui Rafa, el e cel mai intens adversar din circuit, nu a fost ușor să mă recuperez. Am avut probleme în primul set, a fost multă adrenalină. Experiența a contat. Alex are 22 de ani, așa că are tot timpul din lume. În semifinale, nivelul oricărui jucător este foarte sus. M-am simțit ca în Austria la schi. Am făcut tot ce am putut când Zverev a avut șansele lui. Încerc să am răbdare. Este de necrezut, am fost de două ori în finala de la Roland Garros și l-am întâlnit acolo pe Rafa, acum îl întâlnesc pe Novak, el a câștigat șapte titluri aici, așa că întâlnesc mereu regii acestor turnee. De abia aștept meciul
Cele mai multe victorii în faţa lui Djokovic într-un turneu de Grand Slam
  • Rafael Nadal - 9
  • Roger Federer - 6
  • Stan Wawrinka - 3
  • Dominic Thiem - 2
  • Tomas Berdych - 2
  • Andy Murray - 2
  • Marat Safin - 2
Dacă va câştiga finala Australian Open, Novak Djokovic va urca pe prima poziţie ATP, în locul lui Nadal. Dacă Thiem se va impune, el va urca pe poziţia a treia ATP, în locul elveţianului Roger Federer.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo