Novak Djokovic s-a impus în finala primului turneu de Grand Slam al anului în fața lui Dominic Thiem la capătul unui meci extrem de intens de patru ore, scor 6-4, 4-6, 2-6, 6-3, 6-4. Astfel, marele campion sârb a obținut al optulea trofeu la Australian Open și al 17-lea de Grand Slam din carieră.
Austriacul a fost foarte aproape de a cuceri primul titlu de Grand Slam al carierei, dar s-a ales doar cu o altă finală pierdută. Precedentele două au fost la Roland Garros și a fost învins de fiecare dată de Rafael Nadal, cel supranumir regele zgurii: 6-4, 6-3, 6-2 în 2018 și 6-3, 5-7, 6-1, 6-1 în 2019.

Ce a spus Dominic Thiem la conferința de presă

Australian Open
Moment istoric în semifinalele Australian Open: de 9 ani nu s-a mai întâmplat așa ceva într-un GS
ACUM 2 ORE
Cred că nu puteam să schimb prea multe în ultimele două seturi, am dat tot ce am putut. Novak este unul dintre cei mai mari jucători de tenis din câți au existat vreodată, iar dacă joci o finală de Grand Slam împotriva lui, atunci orice detaliu contează în final, iar asta s-a întâmplat și în această seară.
Cred că el a avut ceva probleme în setul doi, dar apoi și-a revenit și a jucat foarte bine în setul 3 și 4. Au fost câteva greșeli aici și acolo, dar în final a fost un meci strâns de cinci seturi. Nu prea am ce să regret. Sunt mândru pentru că am ajuns aici, nu am avut deloc meciuri ușoare. Sunt conștient că pot să joc foarte bine pentru două săptămâni la acest nivel și sunt încrezător pentru următoarele turnee de Grand Slam.
Nadal, Djokovic, ei au adus tenisul la nivelul la care se află acum și probabil că m-au adus și pe mine la un nivel mult mai bun. A fost un eveniment grozav pentru toată lumea și cu siguranță mi-ar fi fost mult mai ușor să câștig titluri mari în altă Eră a tenisului. Sunt fericit că pot concura cu acești jucători la cel mai bun nivel. Sper să câștig și primul meu titlu de Grand Slam la un moment dat cât încă sunt ei în circuit pentru că ar conta mai mult pentru mine.
E vorba despre mici detalii. Cred că poate fi vorba și de puțin noroc, de șansă, dacă aș fi putut să transofrm punctele de break pe care le-am avut... Rar m-am simțit mai obosit decât acum. Am jucat un meci atât de intens împotriva lui Rafa, apoi cu Sascha în semifinale, iar azi din nou, cred că au fost patru ore de tenis intens din nou. Simt foarte multă goliciune în acest moment. Știu sentimentul, la fel a fost și după finalele din Paris. Dar simt și motivație să revin mai puternic.
Cred că este unic în istoria sportului ca trei dintre cei mai mari jucători să joace în același timp și este foarte dificil pentru alți jucători să se afirme pentru că ar trebui să învingi cel puțin doi dintre ei ca să câștigi un titlu major și aproape toți eșuăm în a obține succesul din cauza asta.
Nu mă deranjează că Novak a cerut timeout medical. Este evident că a avut ceva probleme în setul trei și apoi a revenit foarte bine, dar au fost două pauze de toaletă, deci nu a fost nimic special.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Australian Open
Australian Open LIVE BLOG | Auger-Aliassime, 2-0 la seturi cu Medvedev, live pe Eurosport 1
ACUM 2 ORE
Australian Open
Swiatek, în semifinale la Australian Open. Meciul cu Sorana Cîrstea a ajutat-o enorm
ACUM 5 ORE