Australian Open, primul turneu major al anului, se desfășoară în perioada 20 ianuarie – 2 februarie. Amânarea Australian Open din cauza incendiilor devastatoare de vegetaţie este puţin probabilă, susţin organizatorii, care au precizat că au luat toate măsurile pentru a proteja jucătorii.
Din cauza fumului des, vizibilitatea în Melbourne, unde se va disputa primul turneu de Grand Slam din 2020, a scăzut la sub 1 km în unele zone, iar indicele de calitate a aerului a urcat la 213, în condiţiile în care tot ce depăşeşte cota 200 este considerat ''foarte nesănătos'', localnicii menționând faptul că aerul este irespirabil”.

Amânarea Australian Open, puțin probabilă

Australian Open
Novak Djokovic, la conferința de presă de după finala Australian Open: "Am băut poțiuni magice"
02/02/2020 LA 16:19
''Sănătatea jucătorilor, a spectatorilor, a personalului este o prioritate pentru noi. Există experţi care analizează permanent toate datele disponibile şi se consultă în mod regulat cu oficialii turneului, iar în cazul căldurii şi al fumului degajat, se discută cu medicii. Monitorizăm în timp real calitatea aerului şi lucrăm îndeaproape cu personalul medical şi experţii de la faţa locului pentru a ne asigura că avem cele mai bune informaţii şi pentru a putea lua orice decizie cu privire la suspendarea meciurilor dacă va fi cazul'', a spus directorul turneului de la Antipozi, Craig Tiley.
De asmeenea, Novak Djokovic, preşedintele Consiliului Jucătorilor ATP şi numărul 2 mondial, le-a cerut organizatorilor să ia în considerare o eventuală amânare a turneului dacă incendiile şi fumul degajat ameninţă sănătatea jucătorilor. Calificările debutează pe 14 ianuarie.
Cei mai buni jucători și jucătoare din lume sunt deja la Antipozi, unde pregătesc primul mare turneu de Grand Slam al anului, Australian Open. Acesta va avea acoperire totală pe canalele Eurosport, dar și pe Eurosport player.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
Dominic Thiem, la conferința de presă de după finala Australian Open: "Nu am niciun regret"
02/02/2020 LA 15:22
Australian Open
Djokovic - Thiem 6-4, 4-6, 2-6, 6-3, 6-4 | Novak Djokovic câștigă Australian Open 2020
01/02/2020 LA 21:17