Tenisul masculin din Rusia e pe val, iar Daniil Medvedev știe prea bine asta. Aflat pe locul 4 ATP, Medvedev s-a calificat în semifinale la Australian Open după ce a trecut de compatriotul lui, Andrey Rublev, fără a ceda set, scor 7-5, 6-3, 6-2, după două ore și șase minute de joc. Medvedev este de abia al doilea rus calificat în penultimul act la Melbourne, după Aslan Karatsev, care va juca pentru un loc în finală cu liderul mondial din ATP și campionul en-titre, Novak Djokovic.
https://i.eurosport.com/2021/02/09/2989473.jpg
În cealaltă semifinală masculină se vor duela Daniil Medvedev și Stefanos Tsitsipas. Grecul l-a eliminat pe Rafael Nadal, revenind de la 0-2 la seturi, iar acum va juca pentru un loc în finală cu Medvedev, finalist în 2019 la US Open. Acum, al patrulea jucător al lumii visează la o finală 100% rusească la Melbourne.
Tenis
O fostă campioană, atac la Djokovic după ce sârbul nu a fost nominalizat la premiul pentru fair-play
ACUM 7 ORE

Australian Open 2021 | Daniil Medvedev vrea o finală 100% rusească la Melbourne, cu Aslan Karatsev

Daniil Medvedev și Aslan Karatsev, care au fost împreună în echipa Rusiei care a câștigat a doua ediție a ATP Cup la începutul acestui an, ar putea, cel puțin în teorie, să se întâlnească în ultimul act al primului turneu de Grand Slam al anului. Aceasta este o posibilitate la care Medvedev visează, însă știe că e cale lungă până se va ajunge la acest scenariu.
"Dacă vom avea o finală 100% rusească la Australian Open, atunci va fi un vis devenit realitate pentru mine, însă va fi dificil să ajungem acolo amândoi pentru că înfruntăm adversary foarte puternici. Sunt foarte fericit pentru Aslan, a scris istorie și îi doresc succes în continuare, poate că vom împărți terenul duminică", a spus Medvedev, care a precizat la Melbourne în urmă cu câteva zile că Aslan Karatsev este "arma secretă a Rusiei", făcând o ironie care s-a întors, iată, împotriva lui.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Tenis
Nadal și Alcaraz, nominalizați la premiul pentru sportivitate în 2022! Djokovic, rămas pe dinafară
ACUM 8 ORE
Tenis
Kyrgios, avertisment pentru Novak Djokovic înainte de startul noul sezon: "Vă asigur că voi câștiga"
IERI LA 18:48