Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#Favoriții Australian Open, ziua a 2-a. Programul transmisiunilor Eurosport: Nadal, Medvedev, Gauff

Cezara Paraschiv

Actualizat 08/02/2021 la 19:28 GMT+2

#Favoriții Australian Open: programul transmisiunilor zilei a doua. Eurosport vă prezintă Top 5 meciuri ale zilei: debutul cu semn de întrebare al lui Nadal, seria lui Daniil Medvedev și revenirea lui Cori Gauf la Melbourne.

Rafael Nadal, Daniil Medvedev

Credit imagine: Getty Images

#Favoriții Australian Open | Nadal (#2) - Djere, al treilea meci pe Rod Laver Arena: primul meci direct

Rafael Nadal începe cursa pentru un istoric al 21-lea titlu de Mare Șlem al carierei și completarea celui de-al doilea 'career Grand Slam' (ceea ce ar reprezenta o premieră pentru Era Open). Marea necunoscută este legată de forma fizică a spaniolului: în ultimele 15 zile, Rafa s-a confruntat cu o accidentare la spate, catalogată drept "ușoară" în primă fază. În aceste condiții, Nadal nu a putut evolua în ATP Cup, astfel încât Australian Open coincide cu startul oficial al sezonului pentru Rafa.
Australian Open - UNIBET
Adversarul său, Laslo Djere, 56 ATP, este unul dintre jucătorii care au revenit bine după izbucnirea pandemiei, câștigând al doilea titlu al carierei, pe zgură, la Sardinia. Pe hard însă, Djere are un palmares modest: doar 7 victorii în carieră în main-tour, niciuna pe tabloul principal la Australian Open (în trei participări anterioare). Mai mult, Djere nu a mai înfruntat un jucător din Top 5 până acum în carieră și nu a mai câștigat meci la un Grand Slam de la Wimbledon 2019. Cele mai importante victorii ale sale au venit pe zgură, în 2019, împotriva lui Thiem și Del Potro, ambii aflați pe locul 8 ATP la momentul respectiv.
  • Fernando Verdasco este singurul jucător care l-a învins pe Rafael Nadal în primul tur la Australian Open (2016), revenind de la 1-2 la seturi. În toate celelalte prezențe anterioare la "Openul Vesel", Nadal a ajuns cel puțin până în sferturi.
  • Australian Open continuă în transmisiune directă pe canalele Eurosport și Eurosport Player.

#Favoriții Australian Open | Berrettini (#9) - Kevin Anderson: ultimul meci pe Margaret Court, primul duel

Doi foști protagoniști ai US Open-ului se înfruntă în acest meci din turul întâi, aducând la start servicii puternice. Anderson a fost finalist la Flushing Meadows în 2017, în timp ce Matteo Berrettini a dat lovitura doi ani mai târziu, în 2019, când a ajuns până în semifinale.
Berrettini are o revanșă de luat, după ce anul trecut a fost învins surprinzător de #100 ATP, Tennys Sandgren, cel care avea să îl înfrunte într-un thriller de cinci seturi pe Federer.

#Favoriții Australian Open | Coco Gauff - Teichmann, meciul al doilea pe John Cain Arena: primul duel direct

Este singurul meci programat pe una dintre primele patru arene ale complexului Melbourne care nu aduce la start un cap de serie sau un reprezentant al Australiei. O are însă la start pe fenomenul Coco Gauff, puștoaica de 16 ani care anul trecut o învingea pe Naomi Osaka la Melbourne, ajungând până în optimi.
În primele trei prezențe pe tabloul principal în Grand Slam-urile senioarelor, Cori a obținut cel puțin două victorii la Wimbledon, US Open și Australian Open. Este în Top 50 și un foarte probabil viitor număr unu mondial. Din nou însă, Gauff are acum de confirmat așteptări, iar asta a fost mai dificil la US Open 2020, unde a fost învinsă în primul tur de letona Anastasija Sevastova.
picture

Coco Gauff

Credit imagine: facebook

Jil Teichmann este, la rândul ei, o jucătoare din noul val, care s-a afirmat anul trecut urcând până aproape de Top 50, cu victorii la Amanda Anisimova, Anastasia Pavlyuchenkova, Shelby Rogers, Yulia Putineseva și Danielle Collins.

#Favoriții Australian Open | Tsitsipas (#5) - Simon, ultimul meci pe Rod Laver Arena: primul duel direct

14 ani și 60 de poziții în clasamentul mondial îi despart pe Tsitsipas și Simon, doi jucători cu stiluri de joc atât de diferite. Grecul, revelația ediției 2019 cu o victorie magică în fața lui Federer și o primă semifinală de Grand Slam a carierei, este în căutarea celei de-a șapte victorii a carierei la "Openul Vesel".
Francezul a pierdut ultimele cinci meciuri disputate împotriva jucătorilor din Top 5 în Grand Slam-uri, însă defensiva sa este legendară în circuit și va fi o provocare interesantă pentru agresivul Tsitsipas.

#Favoriții Australian Open | Medvedev (#4) - Pospisil, al treilea meci pe Margaret Court Arena: 2-1 la "directe"

Medvedev este jucătorul momentului în ATP, cu o serie de 14 victorii consecutive la activ, începută înainte la Masters-ul de la Paris, continuată la Turneul Campionilor și translatată către noul sezon, la ATP Cup, unde prin victorii la Diego Schwartzman, Alexander Zverev și Matteo Berrettini, toți jucători din top 10, plus Kei Nishikori, a condus Rusia spre trofeu, împreună cu Andrey Rublev. Novak Djokovic și Stan Wawrinka sunt jucătorii care l-au învins pe Medvedev la ultimele două ediții de Australian Open, în optimi.
Pospisil, 30 de ani, joacă pentru a 30-a oară pe tabloul principal într-un Grand Slam și încearcă să întrerupă o serie de trei înfrângeri consecutive în primul tur la Australian Open. Fost numărul 25 mondial, Pospisil este în prezent pe locul 63 ATP.
  • Ana Bogdan este singura româncă în programul zilei a doua la Australian Open, în ultimul meci de pe Terenul 10. Pe locul 93 WTA, Ana o înfruntă pe semifinalista ediției 2019, Danielle Collins (46 WTA), marți dimineață, în jurul orei 8:00.
  • Cinci surprize am consemnat luni, în prima zi de Australian Open, pe tablourile de simplu feminin și masculin: Pera, Errani și Potapova le-au învins pe Keber (23), Wang (30) șu Riske (24), iar Gerasimov și Ruusuvuori i-au eliminat pe Paire (25) și Monfils (10).

Australian Open: meciuri din turul întâi pe tabloul masculin, în ziuia a doua

  • #2 Rafael Nadal (Spania) v Laslo Djere (Serbia)
  • #4 Daniil Medvedev (Rusia) v Vasek Pospisil (Canada)
  • #5 Stefanos Tsitsipas (Grecia) v Gilles Simon (Franța)
  • #7 Andrey Rublev (Rusia) v Yannick Hanfmann (Germania)
  • #9 Matteo Berrettini (Italia) v Kevin Anderson (Africa de Sud)
  • #12 Roberto Bautista Agut (Spania) v Radu Albot (Moldova)
  • #13 David Goffin (Belgia) v (WC) Alexei Popyrin (Australia, wildcard)
  • #16 Fabio Fognini (Italia) v Pierre-Hugues Herbert (Franța)
  • #19 Karen Khachanov (Rusia) v Aleksandar Vukic (Australia, wildcard)
  • #21 Alex de Minaur (Australia) v Tennys Sandgren (SUA)
  • #24 Casper Ruud (Norvegia) v Jordan Thompson (Australia)
  • Thanasi Kokkinakis (Australia, wildcard) v Soonwoo Kwon (Korees)

Australian Open, ziua a doua: programul transmisiuinilor Eurosport

Programul transmisiunilor la Australian Open - ZIUA 2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo