Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Formidabil! Novak Djokovic a egalat un record incredibil deținut de Nadal la turneele de Grand Slam

Irina Aldea

Actualizat 19/02/2021 la 21:13 GMT+2

Novak Djokovic s-a calificat în a noua finală a carierei la Australian Open și a egalat un record incredibil deținut de Rafael Nadal în turneele de Grand Slam.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Campion en-titre și lider mondial în clasamentul ATP, Novak Djokovic a mai făcut un pas spre titlul major cu numărul 18 și al nouălea la Melbourne. Marele campion sârb l-a învins în semifinalele de la Australian Open pe surprinzătorul Aslan Karatsev (114 ATP, venit din calificări), după o oră și 53 de minute de joc, scor 6-3, 6-4, 6-2.
Australian Open - UNIBET
Cu 30 de lovituri câștigătoare și doar 14 erori neforțate, Nole nu a întâmpinat probleme reale în fața lui Karatsev. Chiar dacă rusul a fost aproape de câteva reveniri (a recuperat un break în ultimele două seturi), sârbul s-a aflat mereu în controlul partidei și nu a cedat inițiativa. În marea finală de duminică, de pe Eurosport, Nole se va duela cu Daniil Medvedev, pe care-l conduce la bilanțul întâlnirilor directe cu 4-3.

Novak Djokovic a egalat un record incredibil deținut de Nadal la turneele de Grand Slam

O victorie în finala programată duminică la Melbourne i-ar aduce lui Djokovic al 18-lea titlu de Grand Slam din carieră - Nole s-ar apropia astfel de rivalii Roger Federer și Rafael Nadal (au câte 20). Prin victoria obținută ieri în semifinale, Djokovic s-a calificat în a 28-a finală de Grand Slam din carieră, egalând un record incredibil, deținut de Nadal.
Acum, ambii au câte 28 de finale de Grand Slam adunate. Singurul aflat înaintea lor este Roger Federer, care a disputat în întreaga carieră 31 de finale de turnee majore. Dintre aceste finale, Nole a câștigat 17 și a pierdut 10, Nadal a câștigat 20 și a pierdut 8, iar Federer a câștigat 20 și a pierdut 11. Mai mult, Novak Djokovic va doborî, pe 8 martie, recordul deținut în acest moment de Roger Federer și va deveni jucătorul cu cele mai multe săptămâni petrecute pe locul 1 în ierarhia ATP: 311.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo