Tim Henman este de părere că Medvedev are avantajul vârstei, în timp ce Wilander este de părere că spaniolul nu va rata șansa de a-și revendica cel de-al 21-lea turneu de Grand Slam.
Rafael Nadal, numărul 5 ATP, are 20 de Grand Slam-uri câștigate, precum Novak Djokovic, care nu a putut participa la Australian Open din cauza faptului că nu este vaccinat și Roger Federer.
Meciul de duminică îi oferă spaniolului șansa de a prelua conducerea în acest clasament.
Australian Open
Ilie Năstase a comentat succesul lui Nadal de la Australian Open: "Asta mi-a plăcut foarte mult"
01/02/2022 LA 17:50

Mats Wilander merge pe mâna lui Nadal

Câștigător a 7 turnee de Grand Slam, Mats Wilander a prefațat duelul dintre Medvedev și Nadal, sugerând faptul că spaniolul are mai multe argumente pentru a câștiga finala: "Primul motiv pentru care cred că Nadal are un avantaj este serviciul. Servește inteligent, are un procent destul de mare, cred că va fi o problemă pentru Medvedev, iar Nadal va profita de acest avantaj.
Cred că ceilalți jucători nu au făcut asta. Știe cum să servească foarte bine. Chiar și așa, Medvedev servește mai bine, dar cumva forțele vor fi egalate în timpul meciului. Nadal urmărește să câștige cel de-al 21-lea Grand Slam din carieră și nu îmi pot imagina că a crezut că va fi primul care va avea ocazia de a ajunge acolo.
Va face ceva ce ar fi trebuit să facă Novak, să-l învingă pe Medvedev în finală, iar Rafa va ajunge la 21 de Grand Slam-uri câștigate", a precizat Wilander, pentru Eurosport.
CITEȘTE ȘI:

Henman mizează pe Medvedev datorită vârstei

Henman a subliniat faptul că Medvedev are un avantaj din perspectiva vârstei, fiind cu 10 ani mai tânăr decât adversarul său, iar după două săptămâni de efort intens, acest aspect ar putea reprezenta un punct forte pentru jucătorul rus.
"Cred că la sfârșitul unui turneu de acest fel de două săptămâni, având în vedere lipsa de meciuri a lui Rafa, latura fizică va conta, iar Medvedev are un avantaj din acest punct de vedere.
Cred că Rafa a slăbit 4 kilograme în meciul cu Shapovalov. A fost foarte greu pentru el din punct de vedere fizic. Medvedev va fi mai capabil să producă un tenis grozav și să se miște mai bine dacă meciul va fi unul de durată", a precizat Henman, pentru aceeași sursă.
Fostul nr. 1 ATP este convins că, în lipsa unor accidentări, Medvedev este printre cei mai buni jucători pe hard: "Medvedev este al doilea cel mai bun jucător pe hard, a câștigat US Open. Rafa poate juca bine pe orice suprafață, dar sunt de părere că aceste condiții îi sunt favorabile rusului", și-a încheiat Henman discursul.
Finala Nadal - Medvedev va fi mâine de la ora 10.30 pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Australian Open
"Una dintre cele mai mari reveniri pe care le-am văzut vreodată" - McEnroe, uimit de Rafael Nadal
01/02/2022 LA 11:39
Australian Open
Becker, fost antrenor al lui Djokovic: "Nadal este cel mai de succes jucător al tuturor timpurilor"
30/01/2022 LA 18:21