Nadal l-a învins pe Yannick Hanfmann după 3 seturi, scor 6-2, 6-3, 6-4, iar la final, spaniolul a fost întrebat încă o dată despre situația lui Novak Djokovic, care a fost deportat din Australia și nu a putut participa la acest Grand Slam.
În continuare, Rafa Nadal se va duela pentru un loc în optimi cu învingătorul meciului dintre Khachanov și Bonzi.
CItește și:
Australian Open
Ilie Năstase a comentat succesul lui Nadal de la Australian Open: "Asta mi-a plăcut foarte mult"
01/02/2022 LA 17:50

Rafael Nadal, sătul de subiectul "Djokovic"

"Matadorul" rămâne de părere că "măsurile de siguranță și măsurile care salvează vieți" sunt cele mai importante și a precizat că a vorbit deja prea mult despre situația sârbului, imediat după meciul câștigat cu Yannick Hanfmann: "Am vorbit deja prea mult despre asta. În ultimii doi ani am stat numai în bule și în condiții care ne-au pus la încercare. Dacă toată lumea ar fi fost vaccinată, atunci lucrurile s-ar îmbunătăți în circuit și, mai importat de atât, în afara circuitului.
Bineînțeles, eu voi fi mereu susținătorul măsurilor de siguranță și al măsurilor care salvează vieți, ceea ce înseamnă cel mai mult pe lumea asta.". a spus spaniolul, după calificarea în turul 3 la Australian Open.
În primul tur, Rafa s-a bucurat de un alt meci pe care l-a câștigat confortabil, în fața americanului Marcos Giron, cu scorul de 6-1, 6-4, 6-2. Rămâne de văzut cum va rezista ibericul din punct de vedere fizic până în fazele avansate ale turneului, având în vedere că a suferit destul de mult în ultimele luni.
Rafael Nadal a cucerit titlul de la Australian Open o singură dată, în 2009, însă speră ca la ediția de anul acesta să repete succesul de atunci și să-și treacă în palmares titlul major cu numărul 21, posibilă reușită care l-ar face cel mai titrat tenismen (ATP) din istorie.
Toate meciurile de la Australian Open sunt în direct şi în exclusivitate pentru România pe aplicaţia Eurosport Player.
Australian Open
"Una dintre cele mai mari reveniri pe care le-am văzut vreodată" - McEnroe, uimit de Rafael Nadal
01/02/2022 LA 11:39
Australian Open
Becker, fost antrenor al lui Djokovic: "Nadal este cel mai de succes jucător al tuturor timpurilor"
30/01/2022 LA 18:21