Câștigătoarea US Open 2021, Emma Răducanu, a precizat că a fost insipirată de succesul lui Andy Murray în fața lui Nikoloz Basilashvili din turul 1 de la Australian Open, pentru a o învinge pe Stephens.
Emma a avut nevoie de 3 seturi pentru a o învinge pe Stephens, în ceea ce a fost un duel dificil pentru ea în primul tur de la Australian Open. După ce a câștigat la 0 primul set, Stephens a reușit să trimită meciul în decisiv, însă Răducanu a câștigat fără emoții ultimul set.
Australian Open
Ilie Năstase a comentat succesul lui Nadal de la Australian Open: "Asta mi-a plăcut foarte mult"
01/02/2022 LA 17:50

Andy Murray, sursă de inspirație pentru Răducanu

Jucătoarea de origine română a fost revelația anului 2021, după ce a câștigat US Open și speră să facă o figură frumoasă și la primul Grand Slam al anului. Ea a precizat că revenirea lui Murray din meciul cu Basilashvili a impresionat-o: "Când am ajuns în al treilea set, m-am gândit la meciul lui Andy. A condus cu 1-0 și 2-1, însă a fost egalat de fiecare dată și a reușit să câștige setul decisiv.
Așa că, atunci când am pierdut al doilea set, m-am gândit că pot lupta precum el și să câștig, cu siguranță a reprezentat o sursă de inspirație. Am urmărit foarte multe dintre meciurile lui Andy, toate finalele lui din Australia, însă partida lui cu Bautista-Agut a fost una dintre cele mai încrâncenate lupte pe care le-am văzut vreodată.", a adăugat Emma, referindu-se la meciul dintre Murray și spaniol, de la Australian Open, ediția 2019, conform tennishead.
Citește și:
Foarte mulți specialiști considerau la acea vreme că ar putea fi ultimul meci al britanicului la Melbourne.
"Este grozav să ai un model precum el care conduce tenisul britanic.", a adăugat Emma Răducanu.
Numărul 18 mondial nu a reușit să se pregătească foarte bine pentru Australian Open, după ce s-a retras de la turneul de la Melbourne. Ulterior, aceasta a suferit cea mai drastică înfrângere a carierei, la Sydney, împotriva lui Rybakina, scor 0-6, 1-6.
Astfel, jucătoarea este mulțumită de felul în care a reușit să depășească momentul dificil: "Dacă m-ai fi întrebat în urmă cu o săptămână, după Sydney, dacă aș putea întoarce lucrurile atât de repede în favoarea mea, nu aș fi crezut.", a mai precizat Emma.
Răducanu va juca cu Kovinic în turul 2 de la Australian Open, iar în cazul unui succes, ar putea juca cu Simona Halep în turul 3, în cazul în care aceasta își va câștiga, de asemenea, meciul.
Toate meciurile de la Australian Open sunt în direct şi în exclusivitate pentru România pe aplicaţiaEurosport Player.
Australian Open
"Una dintre cele mai mari reveniri pe care le-am văzut vreodată" - McEnroe, uimit de Rafael Nadal
01/02/2022 LA 11:39
Australian Open
Becker, fost antrenor al lui Djokovic: "Nadal este cel mai de succes jucător al tuturor timpurilor"
30/01/2022 LA 18:21