Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Organizarea turneului Australian Open 2022, 'de zece ori' mai grea decât în acest an + Ce sportiv a primit un wildcard

Bianca Dumitru

Publicat 23/12/2021 la 15:55 GMT+2

Directorul turneului de tenis Australian Open, Craig Tiley, simte că organizarea ediției 2022 a turneului de Mare Șlem a fost "de zece ori" mai dificilă decât ediția din acest an, în condițiile în care varianta Omicron a coronavirusului se răspândește cu repeziciune la antipozi.

Die Australian Open laufen seit 1995 bei Eurosport

Credit imagine: SID

Craig Tiley și echipa sa au depus un efort imens pentru a pune în scenă în siguranță turneul de tenis de la Melbourne, în februarie 2021, când Australia nu avea încă frontierele închise, cheltuind sume importate pe măsuri de biosecuritate pentru liniștirea comunității locale.
După aproape un an, lucrurile nu au devenit mai ușoare pentru Tennis Australia, în condițiile în care Omicron se răspândește în Țara Cangurilor, în timp ce primii jucători se pregătesc să sosească, în vederea participării la turneele premergătoare Australian Open, prevăzut la Melbourne Park.
"2022 a fost de zece ori mai greu decât 2021", a spus Tiley, adăugând că organizarea turneului în luna februarie a acestui an "a fost ca o plimbare în parc, în comparație cu asta."
"Și în 2021 a fost greu, însă acum sunt atâtea variabile. Este ceva nou, dar te trezești dimineața cu echipa ta și speri doar ca lucrurile să rămână așa", a adăugat oficialul australian.
Circa 1.000 de jucători și membri ai staff-urilor lor au sosit din străinătate pentru ediția 2021 a Openului Australiei, fiind puși în carantină timp de două săptămâni.
Luna viitoare, cei 3.300 de participanți la competiție vor fi liberi să cutreiere orașul, după ce au prezentat un test PCR negativ. Toată lumea care va fi prezentă în incinta Melbourne Park la ediția din 2022 va trebui să fie vaccinată sau să dețină o excepție medicală acordată de către autoritățile sanitare australiene.
Acest lucru în sine va reprezenta o provocare de gestionat, însă tribunele pline vor oferi Federației australiene șansa de a recupera o parte din cele 100 de milioane de dolari australieni pe care le-au pierdut în cele 15 luni din preajma ediției 2021.
Tiley a precizat că se așteaptă ca unii participanți să fie testați pozitiv la virus, dar a confirmat că, spre deosebire de anul trecut, contactele strânse vor trebui să se izoleze doar până când vor prezenta un test negativ.
Directorul turneului Australian Open s-a declarat totodată încrezător că organizatorii vor putea să gestioneze eficient protocoalele sanitare, iar competiția va putea începe fără nicio întârziere, pe 17 ianuarie.
"În 2021, obiectivul era protejarea comunității noastre de jucătorii care veneau din medii devastate de virusul pe care noi nu l-am avut. În 2022, este vorba de a-i feri pe jucătorii și sponsorii noștri care vor fi prezenți la turneu să nu se infecteze cu Omicron sau cu vreo altă variantă a virusului", a mai spus Craig Tiley, potrivit Agerpres.
Citește și:

Andy Murray a primit un wildcard pentru Australian Open

Potrivit L'Equipe, tenismanul britanic Andy Murray, care a fost deranjat în ultimele sezoane de o accidentare la șold, a primit astăzi un wildcard de la organizatori pentru a participa la Australian Open, primul turneu de Grand Slam din 2022.
Organizatorii competiției au anunțat că i-au acordat o invitație lui Murray, de cinci ori finalist la Melbourne, între 2010 și 2016.
"Andy este reputat pentru spiritul său combativ, pasiunea și dragostea sa pentru joc și sunt încântat să-l întâmpin din nou la Melbourne în ianuarie", a declarat Craig Tiley.
Cariera britanicului, care cuprinde și două titluri la Wimbledon și unul la US Open, a stat în ultimii ani sub semnul unei accidentări la un șold. În acest an, Andy Murray a încheiat sezonul pe locul 134 în clasamentul ATP.
Australian Open, primul Grand Slam al anului, se va desfășura în perioada 17 - 30 ianuarie 2022 și va avea acoperire totală pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo