Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, l-a susținut încă de la început pe Djokovic și a atacat din nou Australia după decizia de a-l deporta pe jucător. Vucic a precizat că naționalitatea l-a dezavantajat pe Djokovic în fața autorităților din Australia, fiind de părere că jucătorul a fost "chinuit și torturat".
Această decizie a fost susținută în unanimitate de un complet de trei judecători, iar guvernul australian a confirmat, de asemenea, că Djokovic are interzis în Australia timp de 3 ani.
Australian Open
Ilie Năstase a comentat succesul lui Nadal de la Australian Open: "Asta mi-a plăcut foarte mult"
01/02/2022 LA 17:50

Președintele Serbiei face noi acuzații la adresa guvernului din Australia

Aleksandar Vucic a reacționat după decizia guvernului australian de a-l deporta pe Djokovic și și-a exprimat părerea folosind cuvinte dure.
Odată cu deportarea lui Djokovic, Rafael Nadal are oportunitatea de a deveni cel mai de succes jucător de tenis masculin din toate timpurile.
Citește și:
De-a lungul celor 10 zile în care tenismenul sârb a stat în Australia, familia lui a fost deschisă și extrem de vocală pentru a-l sprijini pe jucător. Srdjan, tatăl lui Novak, a susținut că guvernul australian "l-a răstignit pe Djokovic ca pe Isus", în timp ce Djordje, fratele sportivului, a etichetat fiasco-ul drept "cel mai mare scandal sportiv".
Liderul de la Belgrad, Vucic, nu a rămas indiferent după evenimentele petrecute astăzi și a lansat un nou atac la adresa statului australian: "Ar fi fost mai ușor pentru autoritățile australiene să spună de la început că doar persoanele vaccinate pot intra pe teritoriul Australiei, dar nu au spus asta. Au spus o poveste total diferită, incluzând acele scutiri medicale. Și după toate astea, au uitat de ele și au vrut să demonstreze anumite principii politice, care nu erau deloc principii.
I-au dat o scutire. De ce le-a luat atât, de ce l-au tratat așa, de ce au născut tot acest teatru? Și după zece zile l-au chinuit, îndrăznesc chiar să spun că l-au torturat, pentru că nu a fost doar la nivel psihic, dar și tortură fizică. Ei cred că l-au umilit pe Djokovic, cel mai bun jucător din lume, cu această hărțuială de zece zile, dar s-au umilit singuri.
Se poate întoarce în țara sa cu capul sus și să se uite în ochii tuturor. Ar fi fost tratat diferit dacă nu provenea din Serbia. Dacă era din altă țară, abordarea ar fi fost total diferită. Sigur că aici lumea e frustrată, 90% sunt de partea lui Novak.", a spus Vucic, conform tennishead.
De notat faptul că sârbul a făcut o înțelegere cu oficialii de la Australian Open pentru a nu face vreo declarație în legătură cu ce s-a întâmplat în următoarele două săptămâni. Se dorește, astfel, ca totul să se învârtă în jurul tenisului și să fie dat uitării scandalul.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Australian Open
"Una dintre cele mai mari reveniri pe care le-am văzut vreodată" - McEnroe, uimit de Rafael Nadal
01/02/2022 LA 11:39
Australian Open
Becker, fost antrenor al lui Djokovic: "Nadal este cel mai de succes jucător al tuturor timpurilor"
30/01/2022 LA 18:21