Renata Voracova a trecut printr-o adevărată traumă zilele trecute. Jucătoarea de dublu din Cehia a povestit despre felul în care "s-a simțit ca o criminală", fiind pusă să se dezbrace de către Poliția de Frontieră din Australia în timpul audierii.
Sportivei i s-a permis inițial să intre în Australia cu o scutire medicală, după ce a avut o reacție adversă la o infecție cu Covid și chiar a jucat într-un turneu din Melbourne la începutul anului. Cu toate acestea, în urma anulării vizei lui Novak Djokovic pe baza unei scutiri similare, Voracova a primit ordin să părăsească țara și a fost deportată sâmbătă.
Australian Open
John McEnroe, sceptic în legătură cu viitorul lui Djokovic: "Situația îl va lovi din plin"
ACUM 5 ORE
"M-am simțit ca o criminală, dar nu a existat niciun fel de motiv pentru a avea un astfel de sentiment. Am trimis toate documentele. Au fost aprobate. Dacă aș fi știut că ar exista chiar și 1% să un lucru să nu fie în regulă, nu m-aș fi dus", a declarat Renata Voracova, potrivit The Guardian.

Renata Voracova: "Parcă mă uităm la un film, cu instrucțiuni precum 'dezbracă-te, îmbracă-te' "

Jucătoarea în vârstă de 38 de ani, care a obținut 11 titluri WTA la dublu și a ajuns în semifinalele de dublu la Wimbledon în 2017, a precizat că intenționează să se vaccineze împotriva Covid-19 pe viitor. Ea a relatat că a suferit complicații medicale după ce s-a infectat cu virusul, motiov pentru care a împiedicat-o să primească prima doză înainte de Australian Open.
Ea a declarat publicației ruse Denik că a fost obligată să se dezbrace în timpul detenției și al interogatorilor înainte de a părăsi Australia.
"Am fost ingrijorată. Nu m-am simțit în siguranță până când nu m-am întors acasă. Parcă mă uităm la un film, cu un lung interogatoriu, cu instrucțiuni precum 'dezbracă-te, îmbracă-te'. Nici nu vreau să mă mai gândesc la asta, darămite să mai trăiesc din nou această experiență", a afirmat Voracova.
În timp ce Voracova a spus că nu știa că poate face apel la anularea vizei sale, Djokovic a reușit cu succes să întoarcă în instanță decizia împotriva lui. Acum, sârbul așteaptă să vadă dacă ministrul imigrației din Australia, Alex Hawke, îi va anula din nou viza și îl va deporta înainte ca luni să înceapă Australian Open.
Între timp, Voracova a câștigat și sprijinul Asociației Feminine de Tenis (WTA), for care a spus că sportiva nu a greșit cu nimic.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Australian Open
Naomi Osaka nu este dezamăgită după eliminarea de la Australian Open: "Nu sunt Dumnezeu"
ACUM 7 ORE
Australian Open
Sorana Cîrstea, în formă la Australian Open: "Cred că joc cel mai bun tenis de când mă știu"
ACUM 11 ORE