Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep revine vineri în acțiune la Australian Open, la dublu, unde face pereche cu Gabriela Ruse

Nicu Savin

Publicat 20/01/2022 la 19:38 GMT+2

Simona Halep s-a calificat astăzi în turul 3 la Australian Open și va juca sâmbătă contra muntenegrencei Danka Kovinic. Românca va reveni însă pe terenurile de la Melbourne vineri, când va juca la dublu alături de Gabriela Ruse. Una dintre adversare va fi o altă reprezentantă a României, Jaqueline Cristian, care face pereche cu Andrea Petkovic.

Gabriela Ruse & Simona Halep

Credit imagine: Eurosport

Simona Halep și Sorana Cîrstea sunt singurele reprezentante ale României care au rămas în concurs pe tabloul de simplu de la Australian Open. Cele două s-au calificat astăzi în turul 3, în urma unor prestații remarcabile și vor juca sâmbătă pentru un loc în optimi.
Simona o va întâlni peste două zile pe muntenegreanca Danka Kovinic, aflată la prima prezență în turul 3 la un Grand Slam, în timp ce Sorana va avea o adversară mult mai dificilă, urmând să dea piept cu Anastasia Pavlyuchenkova, nimeni alta decât finalista de la Roland Garros din 2021.
Emoțiile vor fi însă la cote înalte pentru fanii români și în ziua a 5-a de la Melbourne, deoarece mai multe jucătoare din țara noastră vor juca în proba de dublu. Simona Halep / Gabriela Ruse este singura pereche 100% românească. Cele două se vor duela în primul tur cu o altă româncă, Jaqueline Cristian, care face pereche cu germanca Andrea Petkovic.
Partida este programată pe terenul 8 și nu va începe mai devreme de ora 5:00 dimineața (ora României) și va fi în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Raluca Olaru va fi prima jucătoare din România ce va intra în concurs la noapte. Aceasta face pereche cu nemțoaica Anna-Lena Friedsam, iar cele două vor înfrunta dublul chinezesc Yi-Fan Xu / Zhaoxuan Yang, meci din turul secund. Duelul va fi al doilea din sesiunea de dimineață de pe terenul 18, după un meci de dublu mixt. Meciul va începe în jurul orei 3:30 și va fi în direct pe Eurosport Player.
Citește și:

Simona Halep, mulțumită de jocul său la Australian Open

Imediat după victoria contra lui Haddad Maia, Simona a oferit un scurt interviu chiar pe teren, în care a mărturisit că se simte excelent și este foarte mulțumită de felul în care a jucat, mai ales în condițiile în care a fost nevoită să aștepte mult timp înainte de a intra în acțiune, meciul Medvedev - Kyrgios fiind unul destul de lung.
"Este dificil să aștepți toată ziua, dar a fost un meci bun înaintea mea, mi-a plăcut foarte mult. M-a motivat să rămân concentrată și să joc un tenis bun. Cred că am jucat foarte bine, a fost un meci bun. Ea nu a jucat rău, dar eu am fost agresivă și am reușit să câștig.
Cu siguranță mă bucur de tenis mai mult. Am 30 de ani, am început să îl joc mai relaxată. Anul trecut nu a fost ușor pentru mine, 3-4 luni nu am jucat, dar am revenit mai puternică și sunt gata să muncesc mai mult și să fac meciuri bune în continuare", a spus Simona după meciul din turul doi.
Prestația excelentă a româncei a fost apreciată și de experții Eurosport, Mats Wilander și Barbara Schett, dar și de specialiștii de la site-ul WTA, care au scris la superlativ despre sportiva noastră.
picture

Mats Wilander & Barbara Schett, comentarii superbe la adresa Simonei Halep: "E foarte periculoasă"

Toate meciurile de la Australian Open sunt în direct şi în exclusivitate pentru România pe aplicaţia Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo