Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gabriela Ruse & Kostyuk, victorie de răsunet la dublu la AO 2023! Le-au eliminat pe favoritele nr. 9 și sunt în optimi

Irina Aldea

Actualizat 21/01/2023 la 06:59 GMT+2

Gabriela Ruse și Marta Kostyuk au provocat surpriza pe Arena John Cain și le-au eliminat pe favoritele numărul 9 pentru a se califica în faza optimilor de finală ale probei de dublu de la Australian Open 2023.

Monica Niculescu & Gabriela Ruse

Credit imagine: Eurosport

Echipa formată din Gabriela Ruse și Marta Kostyuk (România/Ucraina) a obținut sâmbătădimineață calificarea în optimile de finală ale probei de dublu de la Australian Open, primul Grand Slam al anului.
Gabriela Ruse și Marta Kostyuk au reușit să producă marea surpriză și au trecut de favoritele numărul 9, americanca Nicole Melichar-Martinez și australianca Ellen Perez, scor 3-6, 7-6(7), 6-0. Partida a durat două ore și două minute de joc. Echipa româno-ucraineană a salvat o minge de meci la scorul de 6-7 în tiebreakul setului secund, revenind superb pentru a câștiga.
CITEȘTE ȘI:

Gabriela Ruse și Marta Kostyuk, calificare fabuloasă în optimi la Australian Open 2023

Prin calificarea în faza optimilor de finală, Ruse și Kostyuk și-au asigurat un cec la comun în valoare de 67.250 de dolari australieni şi câte 240 de puncte WTA în ierarhia de dublu. Pentru un loc în sferturi, Gabriela și Marta se vor duela cu echipa câștigătoare a meciului Miriam Kolodziejova/Marketa Vondrousova (Cehia) - Beatriz Haddad Maia/Shuai Zhang (Brazilia/China, favorite 7).
În aceeași fază a competiției, Monica Niculescu și elvețianca Viktorija Golubic vor lupta cu învingătoarele din meciul Storm Hunter/Elise Mertens (Australia/Belgia, favorite 4) - Timea Babos/Kristina Mladenovic (Ungaria/Franţa). Dacă ambele echipe câștigă în turul următor, le-am putea vedea înfruntându-se în sferturi la dublu, pe Gabriela Ruse și Monica Niculescu.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
picture

Spectacolul de la Australian Open se vede în direct pe Eurosport în perioada 16-29 ianuarie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol