În ultima perioadă, numele lui Novak Djokovic a făcut mult "zgomot" în circuitul mondial de tenis, iar jurnaliștii nu pierd nicio ocazie de a "smulge" o declarație de la liderul mondial din ATP în căutarea unui subiect care să atragă. La ultima conferință de presă, marele campion sârb, câștigător a 17 titluri de Grand Slam, a fost întrebat dacă este "gelos" pe rivalii lui cei mai mari, Roger Federer și Rafael Nadal.

https://i.eurosport.com/2021/02/09/2989473.jpg
Tenis
Antrenorul lui Roger Federer a făcut marele anunț despre revenirea pe teren a elvețianului
ACUM 4 ORE

Nole a declarat că nu este gelos pe succesul pe care-l au Federer și Nadal, însă recunoaște că are în minte un record deținut de elvețian. Djokovic a debutat luni la ediția care-i poate aduce al nouălea titlu la Australian Open, al 18-lea titlu de Grand Slam la general, cu o victorie categorică în fața francezului Jeremy Chardy, scor 6-3, 6-1, 6-2. În turul al doilea, Nole se va duela cu americanul Frances Tiafoe, mâine, în direct pe Eurosport.

Australian Open 2021 | Novak Djokovic, întrebat dacă este "gelos" pe Roger Federer și Rafael Nadal

Ca întotdeauna, Novak Djokovic a oferit un răspuns fair-play: "Am respect pentru toate recordurile adversarilor mei. Roger și Rafa sunt legende ale sportului nostru și îi admir. Mi-au influențat jocul în mod pozitiv și m-au făcut să cresc, dezvoltarea și succesul meu nu ar fi fost atât de mari dacă acești doi tenismeni uriași nu s-ar fi luptat cu toată ființa pentru recorduri. Am construit împreună rivalități care vor rămâne în istorie și continuăm să o facem, dar nu vreau să am succesul lor, dacă mă înțelegeți.

Nu sunt gelos pe ce au ei. Încerc să-mi construiesc cariera și propriul meu succes. Am fost norocos, fără doar și poate, să experimentez un asemenea succes și să dobor recorduri în sportul nostru pentru care am o dragoste și pasiune evidente. Desigur, sunt motivat mereu și inspirat să continui să urmăresc aceste recorduri. Am fost transparent când am spus că marele meu obiectiv este să dobor recordul de săptămâni petrecute pe locul 1 ATP, mă apropii și cred că voi ajunge acolo. Apoi desigur că iau în calcul și cursa titlurilor de Grand Slam", a spus Nole în fața jurnaliștilor.

O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.

Australian Open 2021 - Acțiunea de la Melbourne revine pe Eurosport

Tenis
Tatăl lui Novak Djokovic, săgeți pentru Federer și Nadal, după triumful fiului lui la Melbourne
ACUM 6 ORE
Tenis
Nadal, replică "tare" pentru Djokovic: "Ce se va întâmpla dacă facem cum vrea el?"
IERI LA 07:49